Program


Száll a kakukk fészkére
5

Száll a kakukk fészkére

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 26. péntek, 19:00

Addig nemigen lehet erős az ember, amíg a dolgoknak a humoros oldalát nem látja." - A helyszín az örültek háza. A téma azonban nemcsak az őrület és a valóság viszonya - de persze az is. A darab egyik főszereplője R.P. McMurphy, hogy elkerülje a rabgazdaságban letöltendő börtönbüntetését, betegnek tettetve magát elmegyógyintézetbe kerül. Az itt eltöltött idő alatt folyamatosan szembeszegül az előírásokkal és betegtársai szemét is próbálja felnyitni. A zsarnok főnővér és McMurphy csatája a darab fő mozgatórugója. A történet remekül ötvözi a humoros és a drámai elemeket, nem mellesleg komoly mondanivalóval rendelkezik. 

Írta: Ken Kesey
Színpadi adaptáció: Dale Wasserman

Szereplők:

R.P. McMurphy - Németh Zoltán 1
Bromden - Hann Benedek Ferenc

Ratched nővér - Németh Fáni
Billy Bibbit - Tóth Arnold / Hernicz Albert
Dale Harding - Hancz Attila
Cheswick - Németh Zoltán 2
Scanlon - Hencz Zsolt
Martini - Bogenfürst Dávid Gábor
Candy Starr - Ölyüs Vivien
Sandra - Bagó Veronika
Dr. Spivey - Szabó Csaba
Flinn nővér - Pölöskei Istvánné
Williams ápoló - Ölyüs Attila
Warren ápoló - Nagy Viktória

Hang és fény: Élő József
Díszlet: Dombi Ágnes,Németh András, Csizmazia Ferenc
Rendezőasszisztens: Szigetiné Németh Krisztina
Rendező: Németh Fáni

 

Ajánlatunk


1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Egy szórakoztató este generációs utazással, önismerettel, görbe tükrökkel, aha-élménnyel, évtizedes emlékekkel és a jelen értelmezésével.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!