Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: Budapest Klezmer Band

Aktuális előadások



Budapest Klezmer Band

Vendégek: Szinetár Dóra, Kardffy Aisha, Kerényi Miklós Máté

A Jávori Ferenc Fegya zongoraművész által alapított és vezetett, több mint 33 éves Budapest Klezmer Band sem a Zsidó Kulturális Fesztivál, sem az ország zeneszerető közönsége előtt nem szorul bemutatásra. A műfaj több mint negyedszázada meghatározó együttese a közép-kelet-európai jiddis kultúra alapjaira építi repertoárját, így mostani koncertjükön ismét fergeteges muzsikával üdvözlik a klezmer kedvelőit. De ezúttal nemcsak hagyományos klezmert és közép-kelet-európai dallamkincset hallhatunk tőlük.

A fesztiválon meghallgathatunk ismert musical-slágereket olyan remekművekből, mint a Farmerkirály, Menyasszonytánc, Hegedűs a háztetőn és a Gettó című darab.

 

A Budapest Klezmer Band tagjai: Jávori Ferenc Fegya – zongora, ének; Kohán István – klarinét; Nagy Anna – harmonika; Gazda Bence – hegedű, ének; Barbinek Gábor – harsona; Máthé László – bőgő; Végh Balázs – dob.

Ez az esemény a Holokauszt 80. Emlékév keretében valósul meg.

* Az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ajánló


Vivaldi világa: nyáresti dallamok a Savaria Barokk Zenekarral.

A Kossuth- és Liszt-díjas dalszerző előadóművész a legnagyobb örömünkre 60 év óta aktív szereplője a magyar dalkultúrának, és gondosan eltervezett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!