Program


Wagner vs. Marvel // Vörös szakállas bunkó vagy Chris Hemsworth?

Wagner vs. Marvel // Vörös szakállas bunkó vagy Chris Hemsworth?

Thor az utóbbi években igencsak nagy ismertségre tett szert, köszönhető ez talán Chris Hemsworthnek is, aki 2011 óta testesíti meg a Marvel-filmekben az északi istent. Bár a Marvel Univerzumban is folyamatosan változik Thor személyisége – és kinézete is –, érdekes megnézni azt is, milyen változásokon esett át a vörös hajú szakállas, buta skandináv isten, amikor belépett a Marvel világába.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Thor az utóbbi években igencsak nagy ismertségre tett szert, köszönhető ez talán Chris Hemsworthnek is, aki 2011 óta testesíti meg a Marvel-filmekben az északi istent. Bár a Marvel Univerzumban is folyamatosan változik Thor személyisége – és kinézete is –, érdekes megnézni azt is, milyen változásokon esett át a vörös hajú szakállas, buta skandináv isten, amikor belépett a Marvel világába. 

 

És hogy jön ehhez az egészhez Wagner? Előadásunkban körbejárjuk a skandináv mitológia Thorhoz kapcsolódó történeteit, hogy az északi mitológia ismeretében rátérhessünk arra is, hogyan viszonyul Thor istenhez a Marvel világa és Wagner A nibelung gyűrűje c. tetralógiája. 

 

Kinek ajánljuk az előadást? 

- Ajánljuk azoknak, akik szeretik a skandináv mitológiát és szeretnének többet megtudni Wagnerről és/vagy a Marvel világáról. 

- Ajánljuk azoknak is, akik Marvel-rajongók, de még életükben nem hallottak Wagner-művet (be fogjuk bizonyítani nekik, hogy ismerik Wagner zenéjét, még akkor is, ha nem tudnak róla). 

- Végül ajánljuk azoknak, akik ismerik és/vagy szeretik Wagner operáit, és szívesen hallanának a témáról NEM zenetörténeti szempontból.

 

Az előadók:Ádány Rebeka zeneakadémiai muzikológus tanulmányai mellett a skandinavisztika felé is kitekintett. Két év skandinavisztika- és svéd nyelvtanulás után egy évet eltöltött az esős Göteborgban, ahol közelebbről is tanulmányozhatta a skandináv életvitel rejtelmeit. Jelen előadásban szívesen kombinálja a két területről megszerzett tudását, és azt a vágyát is kiélheti, hogy olyanoknak beszélhessen zenetudományi témákról, akik nem feltétlenül rajonganak a klasszikus zenéért.

 

Gergely Máté a Zeneakadémia muzikológia szakán végzett és gyerekkora óta rabja a filmek és sorozatok világának. Az elmúlt öt évben zenetudományi tanulmányai mellett filmkritikákat és ajánlókat írt az egyetemi újságba. Számára a filmművészet nem csak kikapcsolódás, hanem szenvedély is, jelen előadásban pedig élvezettel ötvözi a zenetörténet és a mozgóképek izgalmas világait.


 

 

Ajánlatunk


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Különleges, látványos koncerttel várja Balázs János, Vigh Andrea és a Jakobi Koncert Kft. a zenerajongókat a Karácsonyi Koncertre, amely 1999 óta évente a karácsonyi ünnepeket megelőző napokban kerül megrendezésre a Zeneakadémia Nagytermében.

Ajánló


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!