Program


W. Shakespeare: Amit akartok (Vízkereszt) - Zenthe Ferenc Színház/Szkéné

W. Shakespeare: Amit akartok (Vízkereszt) - Zenthe Ferenc Színház/Szkéné

Illíria szigetének népe álmos-derűs egyhangúságban él. Erre a helyre csak megérkezni lehet, elhagyni soha. Az van, ami a tengeren innen van. Ezt kell szeretni. És itt mindenki szeret(ne) valakit. És mindenki azt szeretné, akit nem lehet....
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 23. szerda, 19:00

William Shakespeare: Amit akartok (Vízkereszt)
Zenthe Ferenc Színház
komédia

Illíria szigetének népe álmos-derűs egyhangúságban él. Erre a helyre csak megérkezni lehet, elhagyni soha. Az van, ami a tengeren innen van. Ezt kell szeretni. És itt mindenki szeret(ne) valakit. És mindenki azt szeretné, akit nem lehet. A hajótörést szenvedett Viola a finom lelkű Orsino herceget, Orsino a gyászba öltözött Olívia grófnőt, Olívia a fiúnak öltözött Violát akarja. Szerelmesek és cselszövők kergetik egymást utcákon, kertek alatt, a zenétől átitatott illír éjszakában. Az élet derűs. Az illír elit jól elvan. A részegesek részegeskednek, az udvari bolond énekel, az udvarmester rendet tart, az udvarhölgy mesterkedik. Szól a zene.

Orsino herceg, Illyria hercege: Hajdu Tibor
Sebastian, Viola ikertestvére: Kenéz Ágoston
Antonio tengerészkapitány, Sebastian oltalmazója: Kántor Zoltán
Sir Tóbi: Rácz János
Sir Ábris: Ágoston Péter
Malvolio, háznagy Oliviánál: Kaszás Gergő
Feste, Olivia szolgája: Hunyadi Máté
Olivia fiatal grófnő: Pető Kata
Viola, a herceg szerelmese: Ladányi Júlia
Mária, Olivia komornája: Bozó Andrea

Díszlettervező: Devich Botond
Jelmeztervező: Giliga Ilka
Dramaturg: Kukk Zsófia
Fordító: Nádasdy Ádám
Zeneszerző: Hunyadi Máté
Kellék: Fajd Géza
Fodrász: Baranyi Gréta
Smink: Baranyi Gréta
Súgó: Gyetvai Viktória
Rendezőasszisztens: Balla Anett

Rendező: Tarnóczi Jakab

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!