Program


Vita Eirenae

Vita Eirenae

Az Orcád világossága kiállítás kísérőrendezvénye.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 13. péntek, 19:30

Vita Eirenae - Misztériumjáték Árpád-házi Szent Piroskáról

A Szent Efrém Férfikar Vita Eirenae című misztériumjátékában megkísérli kizárólag csak emberi hangok és ütőhangszerek – a legősibb emberi zenei megnyilvánulás eszközeinek – segítségével bemutatni nagy Árpád-házi szentünk, Szent Piroska életét. A szakrális performanszba belevonják a közönséget is: a kézbe adott anyagokon lévő kották segítségével – s egyben ezeken az oldalakon stációnként eligazítást is olvashatnak a darab tematikájáról, folyamatáról, a szent császárné életéről és az egyes stációkhoz rendelt zenékről.

A Szent Efrém Férfikar Árpád-házi Szent Piroska tiszteletére írt oratóriuma a görög és latin kereszténység korokon átívelő legszebb zenei hagyományai alapján mutatja be Piroska-Eiréné császárné életét. Szent László és Rheinfeldi Adelhaid leánya a 12. századi Bizánc egyetlen szentté avatott császárnéja, akinek élete és lelkisége példaértékű volt a Komnénosz-uralkodóház számára.

Szervező: Görögkatolikus Metropólia

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!