Program


Viszlát a levegőben! • Budapest Táncszínház

Viszlát a levegőben! • Budapest Táncszínház

A Budapest Táncszínház kreációjában az összefogás, a kollaboráció jelenik meg, amelyet az alkotó mai társadalmunkat átszövő versengő életszemlélet ellentéteként állít középpontba. Az összefogást, amellyel extrém körülmények között átléphetjük az egónk által behatárolt korlátokat, leküzdhetjük félelmeinkből fakadó önzésünket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 21. vasárnap, 19:00

Viszlát a levegőben! • Budapest Táncszínház

A Budapest Táncszínház Viszlát a levegőben! című új előadásának létrehozásában Pablo Servigne L’Entraide című könyve adta az inspirációt. A természetben uralkodó törvény szerint az élőlények egymással versengenek a fennmaradásért, ám a szociológus szerint más szabály is fellelhető, mégpedig a kollaboráció. Számos példával mutatja be, hogy az élővilág extrém körülmények között összefogásra és nem versengésre van bekódolva. A Budapest Táncszínház kreációjában az összefogás, a kollaboráció jelenik meg, amelyet az alkotó mai társadalmunkat átszövő versengő életszemlélet ellentéteként állít középpontba. Az összefogást, amellyel  extrém körülmények között átléphetjük az egónk által behatárolt korlátokat, leküzdhetjük félelmeinkből fakadó önzésünket. Utópikus gondolat a közösség érdekét az egyén fölé helyezni?

Az együttes extrém helyzeteken keresztül hívja fel a figyelmet az emberek egymásra utaltságára, az együttműködés katalizátor hatására és a bizalomra, amely nélkül bénultan állunk a kihívások előtt.

Az egyén egyedül nem tud végrehajtani olyan dolgokat,amelyeket közösen sikerre tud vinni. Az emberiséget oly régóta foglalkoztató repülés lehetőségére egyedül nem vagyunk képesek, azonban ha mellettünk, jobban mondva, alattunk állnak társaink, akkor még a fizika törvényeit leküzdve, a lebegésre is képesek vagyunk.

Viszlát a levegőben!

Előadják:

Sághy Alexandra Yvette Levine  

Maria José Borges
Marika Trucci
Marika Masuda 
Kiss Boglárka
Varga Donát 
Varga Bendegúz
Matthew Bell
Damien Ledenon 
Somogyi Zita 
Hegedűs Adrienn
Gyarmati Dorina

Zene: Gergely Atilla
Video mapping: Juhász Péter
A koreográfus asszisztense: Antoine Thirion
Koreográfus: Sághy Alexandra
Rendező: Földi Béla

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!