Program


Tulipános tó a Helytelenek Társulat előadása
2

Tulipános tó a Helytelenek Társulat előadása

Az előadások időtartama 45-50 perc. Az előadások zenések, óvodásoknak ajánljuk, 3 éves kor fölött és esetleg még kisiskolásoknak, első osztályban. Az előadás után a gyerekek megnézhetik a bábokat, a díszletet, kötetlenül játszunk velük.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 6. csütörtök, 10:30

Tárkányi Flóra – Helytelenek Társulat: Dióliget-sorozat

A Dióliget-sorozatban egy boldog kis állat - nép történetét követhetjük végig a négy évszakon át. A négy előadás mindegyike egy évszakról szól, így a teljes sorozat felölel egy évet. A mesék középpontjában egy nagycsoportos óvodás, kisiskolás korú kismalac, Malacka áll, aki minden részben tanul valami újat barátságról, becsületről, testvériségről, együttműködésről, felelősségvállalásról. Mindebben rengeteg különleges, hol kedves, hol mókás karakter segít neki, mókusok, malacok, halak, békák, madarak és még sokan mások. A történet összefüggő, de kellőképp kerek minden egyes történet ahhoz, hogy aki csak épp „belecsöppen” nézőként valamelyikbe, annak önmagában is egész történet álljon össze.

Dióliget (első rész)
A sorozat őszi részében a boldog lakókat látjuk, akiknek békéjét a Dióliget kincse, az Aranydió őrzi, ami egy szerencsétlen véletlen folytán Malacka kezébe kerül. Így Malackát megvádolják, hogy ellopta a liget legfőbb kincsét és száműzik őt. Dióliget vezetője, a Főmókus nagy bajban van: nagyon szereti Malackát, de vigyáznia kell a liget békéjére. Ám egy szerencsés kívánság folytán lehetőséget kapnak, hogy igazán megértsék egymást, így a végén minden a helyére kerül.

Gesztenyéskert (második rész)
A sorozat téli részében Főmókus nagynénjének, Mancinak kell segíteni, hogy a Karácsony neki is szép lehessen. Malacka vállalkozik rá, hogy meglátogassa és ajándékot vigyen neki, ám út közben találkozik a mogorva rigóval, Tulipánnal, akivel összetűzésbe kerülnek. Végül mindenkiről kiderül, miért olyan, amilyen és együtt, boldogan tölthetik a Karácsonyt.

Tulipános tó (harmadik rész)
A sorozat tavaszi részében a tavasszal együtt egy új lakó is érkezik a Dióligetbe, nem más, mint Malacka, kistestvére, Töfi születik meg. Az új helyzetet mindenkinek szokni kell, legfőképp Malackának. Ám egy kalandos út a Tulipános tóhoz és sok tanulságos találkozás rendezi a helyzetet és a testvérek boldogan folytatják közös útjukat.

Levendulás rét (negyedik rész)
A sorozat nyári részében az Dióliget teljes lakossága a Tulipános tóhoz költözik és a frissen felkészített Malackától úszni tanul. Malacka a kistestvérét, Töfit is úszni tanítja, különleges találkozásokban lesz részük és egy nagy kalamajkába is keverednek Malacka meggondolatlansága miatt. Végül egy új barát segít nekik kimászni a bajból és miután mindenki levonta a kellő tanulságot, hatalmas nyári ünnepség jön el a Tulipános tóhoz.

Az előadások időtartama 45-50 perc. Az előadások zenések, óvodásoknak ajánljuk, 3 éves kor fölött és esetleg még kisiskolásoknak, első osztályban. Az előadás után a gyerekek megnézhetik a bábokat, a díszletet, kötetlenül játszunk velük.

A díszlet és a technika egyszerű, nagy előkészületet és utómunkát nem igényel, alapvetően mi magunk ki-be pakoljuk a díszletet, pár egyszerű hangbejátszásra és fényre van legfeljebb szükségünk, de kültéri helyszíneken ezt is magunknak szoktuk megoldani.

Alkotók:
Író: Tárkányi Flóra
Zene: Kecskeméti Gábor (Dióliget, Gesztenyéskert) és Cziczó Attila (Tulipános tó, Levendulás rét)
Díszlet: Nádai Zoltán és Pignitzky Ádám
Bábok: Pignitzky Ádám, Molnár Zsófia Boróka és Horváth Edit
Játsszák: Vékony Brigitta és Németh Viktória (Helytelenek Társulat)

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!