Program


TRIGATU klasszikus és fúziós tánc előadás

TRIGATU klasszikus és fúziós tánc előadás

A társulat célja, hogy a táncos az előadás alatt megnyissa a nézőt, összeköthesse őt tiszta és őszinte legbensőjével, segítse őt az önismereti úton. Az előadás extázis, ill. meditációs élménye is eszköze ennek a kommunikációnak tánc-táncos és néző között.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 29. szerda, 19:00

TRIGATU klasszikus és fúziós tánc előadás

A Trigatu célkitűzése egyrészt az indiai tánc hagyományok megtartása és terjesztése, másrészt az indiai és az európai tánc stílusok összeolvasztása, hogy az indiai kultúra (mondavilág, filozófia, formavilág) a hétköznapi európai emberhez, és a fiatalokhoz is érthető és hozzáférhető formában eljusson. A koreográfiákban holisztikus egységbe fűzve jelennek meg a keleti és európai kultúrák különbözőségei és hasonlóságai.

A társulat célja, hogy a táncos az előadás alatt megnyissa a nézőt, összeköthesse őt tiszta és őszinte legbensőjével, segítse őt az önismereti úton. Az előadás extázis, ill. meditációs élménye is eszköze ennek a kommunikációnak tánc-táncos és néző között. Az indiai tánc erre tökéletes forma, hiszen istenekről szóló templomi táncokból és közösségi, népi drámajátékból táplálkozik. A Trigatu előadása, a keleti bölcsességeket és táncművészetet átszűri a mai európai formai világon és gondolatiságon így alkotva egységet a nyugati eszmeiséggel.

Az előadásban két stílust kombinálnak.

Klasszikus és népi

A koreográfiák zenéje és megjelenése hűen tükrözi az autentikus indiai tánckultúrát, elragadva a nézőt, hogy bepillantást nyerhessen India világának egy szeletébe. A táncok hol könnyed és nőies, - hol keményebb, virtuóz ritmusokra épülő törzsi - formát öltenek.

Modern

Dinamikus, fúziós mozdulatsorok ihlette koreográfiák, melyek a klasszikusból kiindulva modern, az európai ember számára érthetőbb formában jeleníti meg az indiai tánckultúrát. A ritmust egy tempósabb, ismertebb elektronikus zene szolgáltatja, olykor kiegészítve indiai motívumokkal vagy akár hangzással.

Időtartam: kb 60 perc

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!