Program


Tóth Péter zongoraestje

Tóth Péter zongoraestje

Műsor:
Funérailles - Magyar Történelmi Arcképek - Két Csárdás - Csárdás macabre - VI. Magyar Rapszódia

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Tóth Péter zongoraestje

Tóth Péter 11 évesen kezdett zongorázni Békéscsabán Csontos József Attila növendékeként, majd két és fél év zongoratanulás után felvételt nyert a budapesti Zeneakadémia előkészítő tagozatára, ahol Nádor György, Réti Balázs és Bihary László osztályába került. A Zeneakadémián megszerzett diplomája után (2008) az Egyesült Államokban folytatta tanulmányait Ungár Tamás majd Anton Nel növendékeként. 2015-ben megszerezte a doktori fokozatot a University of Texas at Austin egyetemen. 2016 óta New Jersey-ben él, ahol a Fairleigh Dickinson Egyetemen tanít zongorát.

Tóth a világ mintegy húsz országában koncertezett, többek között Németországban, Hollandiában, Ausztriában, Franciaországban, az Egyesült Államokban, Japánban, Dél-Koreában, Costa Rica-ban, Peruban, és természetesen Magyarországon.

Fontosabb eredményei:
2000. évi weimari Nemzetközi Liszt Zongoraverseny győzelme
2001. évi budapesti Nemzetközi Liszt Zongoraverseny győzelme
2010. évi Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Zongoraverseny győzelme
2012. évi Junior Prima Díj elnyerése
2013. évi Los Angeles-i Nemzetközi Paderewski Zongoraverseny győzelme
2018. évi Békéscsaba Kultúrájáért Kitüntetés elnyerése

Liszt Ferenc és Magyarország

Műsor:

Funérailles

Magyar Történelmi Arcképek
1.Széchenyi István
2.Eötvös József
3.Vörösmarty Mihály
4.Teleki László
5.Deák Ferenc
6.Petőfi Sándor
7.Mosonyi Mihály

Két Csárdás

Csárdás macabre

VI. Magyar Rapszódia

Ajánlatunk


Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!