Program


Thierry Escaich és a Concerto Budapest / ORGONA BÉRLET / Előhang 18:30

Thierry Escaich és a Concerto Budapest / ORGONA BÉRLET / Előhang 18:30

A zenetörténet sok évszázados hagyománya, hogy az orgonista: polihisztor. Nemcsak előadó, hanem alapos ismerője a hangszernek, a zeneelméletnek, a liturgiának (hiszen a legtöbb orgonista egyházzenész is), mesterien tud improvizálni különböző stílusokban - és saját megírt művei is vannak: zeneszerző.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 8. szerda, 19:30

Mindez elmondható a kiváló francia orgonaművészről. Thierry Escaich, akit a magyar közönség régóta ismer és kedvel, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének orgonáján francia estet ad, a romantikus César Franck művei és saját kompozíciói váltakoznak műsorán.

A hangverseny izgalmasan színes és változatos hallgatnivalót kínál. A műsort két Escaich-kompozíció keretezi, amelyeknek közös tulajdonságuk, hogy bennük az orgona zenekarral társul: az első címe A napbárka (La Barque solaire), a második Az idő négy arca (Quatre visages du temps) címet viseli. A Concerto Budapest, amely e darabokban a fiatal Káli Gábor vezényletével az orgonaművész partneréül szegődik, a műsor közepén önálló produkcióval is előrukkol, megszólaltatva César Franck ritkán hallható szimfonikus költeményét, Az elátkozott vadászt (Le Chasseur maudit). A Belgiumból származó, de életét Párizsban élő Franck a francia romantika nagy alakjai közé tartozik, tevékenységében, ha úgy tetszik, Thierry Escaich elődjeinek egyike, hiszen idejét megosztotta az alkotás, az orgonaművészi tevékenység, a tanítás és a templomi muzsikus teendői között. Szólóorgonára fogalmazott művei közül kettő is elhangzik az est műsorán. Thierry Escaich 1965-ben született Párizs közelében, Nogent-sur-Marne-ban, és a párizsi Conservatoire hallgatója volt, ahol 1992 óta maga is improvizációt és zeneszerzést tanít. Világszerte koncertezik. Nem kizárólag „orgona-szerző”: műveit a legkülönfélébb előadó-apparátusokra írja.

Az előadást 18.30-tól Előhang címmel beszélgetés előzi meg. További részletekről a koncert előtti hetekben a honlapunkon tájékozódhatnak.

Műsor.

Thierry Escaich: A napbárka
Franck: Cantabile
Franck: Az elátkozott vadász - szimfonikus költemény
Thierry Escaich: II. evokáció
Franck: E-dúr korál
Thierry Escaich: Az idő négy arca (III. orgonaverseny)

Vezényel: Káli Gábor

Ajánlatunk


zenés party két részben

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!