Program


Ternovszky-hétvége: Gusztáv

Ternovszky-hétvége: Gusztáv

Válogatás a sorozat epizódjaiból, 58 perc, 2023
kísérőfilm: Modern edzésmódszerek

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 11. vasárnap, 18:00

Rendező: Ternovszky Béla

A hatvanas években rendkívüli népszerűségnek örvendő magyar rajzfilmsorozat, a Gusztáv mozivásznon látható csetlő-botló antihőse új életre kelt a hetvenes évek második felében az otthoni kisképernyőkön. A széria televízióban bemutatott folytatásnak egyik főrendezőjeként Ternovszky Béla szabott irányt a mindig más élethelyzetben feltűnő, de rendre a rövidebbet húzó kispolgár mulatságos kalandjainak, amelyek olykor a groteszk és az abszurd elemeivel dúsultak. A fekete humornak egyenesen a csimborasszója Ternovszky első rövidfilmje, a Modern edzésmódszerek, a Pannónia Filmstúdió legtöbbet díjazott alkotásainak egyike.

Az összeállításban látható epizódok: G. mázol, G. megoldja, G. és a tél örömei, G. migrénje, G. gondos, G. állást keres, G. féltékeny. G. nem felejt, G. és a virtus, G. és a pióca, G. és a talált gyerek, G. a lépcsőházban.

A Gusztáv-epizódokat az MTVA archívuma, a Modern edzésmódszereket a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum biztosította.

Egységes, kedvezményes jegyár: 600 Ft

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta az egyik legkedveltebb mese a kisgyermekek körében.

Ajánló


A vége egy fotográfus szerelmeinek, családjának, karrierjének, s ezzel együtt a huszadik századnak összegzésre, feldolgozásra vagy éppen lezárásra váró, viharos…

Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!