Program


Téli bérlet 23/24 évad 2.előadás

Téli bérlet 23/24 évad 2.előadás

A Szent István Filharmonikusok mindig segítették azokat az ifjú muzsikusokat, akik a zenekar „bölcsőjének” is tekinthető Szent István Konziban kezdték meg pályájukat. Közéjük tartozik a szárnyaló tehetségű Devich Gergely csellóművész.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 11. vasárnap, 17:00

A zenei esszé a XX. századi amerikai zeneszerző, Barber találmánya, amely – akárcsak az írott esszé – összetett, megindokolt, átgondolt alkotás (1938).

Schumann a-moll gordonkaversenyének kéziratára először nem „Konzert”, hanem „Konzertstück” címet írt. A három tételes mű tételei szünet nélkül követik egymást. Nyomtatásban 1854-ben jelent meg.

Rachmaninov II. szimfóniája akkor készült, amikor a zongorista-karmester- zeneszerző világraszóló karrierje elindult. Ha a II. szimfónia alapján kellene meghatározni, hogy 1907–1908 táján miként tekintett a jövőbe, akkor egy optimista, az élet dolgait elégedetten szemlélő, kiegyensúlyozott személyiséget írhatnánk le.

Devich Gergely csellóművész 2022-ben diplomázott a Zeneakadémián, Varga István és Mező László osztályában. Szólistaként rendszeresen játszik az ország legfontosabb koncerttermeiben, fővárosi és vidéki zenekarok vendégeként egyaránt. Kamarazenészként is aktív: vonósnégyesének, a Korossy-kvartettnek bérletes sorozata indult a BMC-ben és a Zeneakadémián.

Thomas Kornél világpolgárként dolgozó karmester és zeneszerző számos zenekarral működött együtt, így az ORF Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Skót Kamarazenekarral, a Nizzai Filharmonikusokkal, a Magyar Nemzeti Filharmonikusokkal, és a Magyar Állami Opera és Balettel. 2017-2020 között a Savaria Szimfonikus Zenekar asszisztens karmestere volt. Második díjat és különdíjat nyert zeneszerzésben a 2022-es Bartók Világversenyen, a 2020-as Müpa Zeneműpályázaton két díjat nyert, ezen felül második díjat és két különdíjat nyert a 2018-as Nizzai Opera Karmesterversenyen.

MŰSOR:

Samuel Barber: First Essay, op. 17 (Első esszé zenekarra)
Robert Schumann: a-moll gordonkaverseny, op. 129
(I. Nicht zu schnell; II. Langsam; III. Sehr lebhaft)
-
Szergej Rachmaninov: II. szimfónia, e-moll, op. 27
(I. Largo – Allegro moderato; II. Allegro molto; III. Adagio;
IV. Allegro vivace)

Közreműködik:

Devich Gergely (gordonka)
Vezényel: Thomas Kornél

Ajánlatunk


Cordelia O’Neill néhol szívmelengető, máskor szívfacsaró kétszereplőse biztos kézzel vezet végig bennünket egy nagy megpróbáltatás elé állított párkapcsolat lentjein és fentjein. Megingathatatlan arányérzékkel vegyít egymásba humort és megrendülést, gyászt és életigenlést.

Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!