Program


Tarnóczi Jakab: A nagy Ibsen-vizsga avagy sehol sem jobb a szobalevegő
8

Tarnóczi Jakab: A nagy Ibsen-vizsga avagy sehol sem jobb a szobalevegő

Tele vagyunk kísértetekkel, Manders. Ez nem csak az, amit örököltünk apától és anyától, ami megy bennünk tovább. Ez mindenféle régi kihalt vélemények és mindenfajta régi kihalt hit és ilyesmik. Ez nem élő bennünk, de ül bent mégis és mi nem tudunk tőle szabadulni.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 9. kedd, 19:00

Zsámbéki-Fullajtár-Tárnoki-Jákfalvi színészosztály - Tarnóczi Jakab

A nagy Ibsen-vizsga avagy sehol sem jobb a szobalevegő / UTOLSÓ ELŐADÁS!

Az ötödéves Zsámbéki-Fullajtár-Tárnoki-Jákfalvi színészosztály Ibsen három családdrámáját játssza. Alvingék, Solnessék és Borkmanék félhomályos szobáiba látunk be. Apák, fiúk, anyák és lányok haláltáncot járnak.

,,ALVINGNÉ

Tele vagyunk kísértetekkel, Manders. Ez nem csak az, amit örököltünk apától és anyától, ami megy bennünk tovább. Ez mindenféle régi kihalt vélemények és mindenfajta régi kihalt hit és ilyesmik. Ez nem élő bennünk, de ül bent mégis és mi nem tudunk tőle szabadulni. És így vagyunk mi olyan nyomorultul fénytől félők mindannyian.”

Mesterségvizsga színjátszásból, a lehető legegyszerűbb színházi eszközökkel. A végzős színészosztály egészen új megvilágításba helyezi az Ibsen-drámákat. Generációk közötti feszültségeket, szétfeszített idegeket, és bravúros színészi játékot mutatnak be. Üres térben, csak a tehetségükre és egymásra támaszkodva sűrítenek össze jeleneteket, amiknek abszurditása egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató.

A már-már unalmassá, de legalábbis megszokottá játszott Ibseni szöveg új hangsúlyokat keres, és a színészosztály bravúros játékában olyan valódi feszültségeket hoz felszínre, amik a generációk közti különbségekre kérdeznek rá. Az ibseni szöveg új, de mégis pontos értelmezést kap, teret hagyva a színészi karakterformálás összetett bemutatásának.

A Zsámbéki-Fullajtár-Tárnoki-Jákfalvi osztály 2018-tól 2023-ig a Színház-és Filmművészeti Egyetem színészosztálya. Tarnóczi Jakab 2019-ben diplomázott az SZFE-n Ascher Tamás zenés rendező osztályában. Jelenleg a Katona József Színház rendezője.

Játsszák: Gloviczki Bernát, Jeney Luca, Kádár Kinga, Kanyó Kata, Koós Boglárka, Kuttner Bálint, László Gáspár, Lelkes Botond, Mechle Christian, Mosolygó Sára, Pásztor Dániel, Szécsi Bence, Jakab Balázs, Ujvári Bors

Nyersfordítás és külön köszönet: Boronkay Soma

Látvány: Fehér Luca Kata e.h. László Dávid e.h. Mészáros Dominka e.h.

Dramaturg: Oláh-Bebesi Bori

Rendezőmunkatárs: Rohály Hanna

Rendező: Tarnóczi Jakab

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!