Program


Szub/Verzió – Szabadtéri vetítések, Társadalmi rendetlenség

Szub/Verzió – Szabadtéri vetítések, Társadalmi rendetlenség

Társadalmi rendetlenség (Fredrik Gertten, Svédország, 2023, 93')

Aktuális előadások



A Szub/Verzió olyan dokumentumfilmeket mutat be, amelyek az emberek döntéseit vizsgálják, amikor arra törekszenek, hogy megváltoztassák a világot maguk körül. A társadalmi igazságtalansággal, politikai diszkriminációval vagy személyes kihívásokkal szembesülve milyen stratégiákat választunk – megdermedünk, elmenekülünk vagy cselekszünk a változás érdekében? Három megható film a világ különböző tájairól válaszokat keres e kérdésekre.

Minden közösség a társadalmi szerződés eszméjén alapul, melynek értelmében, ha keményen dolgozunk, ha tisztelettel bánunk másokkal, ha a szabályok szerint játszunk, akkor elnyerjük jutalmunkat. De mi a helyzet a szabályszegőkkel, akik kihasználják az adóparadicsomokat és a megtermelt profitot nem forgatják vissza a társadalomba? Meggyilkolt oknyomozó újságíró Máltán, víz nélküli folyó Chilében - a Társadalmi rendetlenség a kleptokrácia és az erőforrások korlátozások nélküli kitermelésének (extraktivizmus) globális mintáit vizsgálja.  Amikor az emberek elérik a töréspontot, szervezkedni és tiltakozni kezdenek. A film a közösségeink építőköveinek újragondolását és a mindannyiunkban élő remény felébresztését tűzte ki célul, megvizsgálva az igazságtalanság és a korrupció legyőzésének lehetőségeit.

A filmek angol nyelven, magyar és angol felirattal kerülnek vetítésre.

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Meleg ruházat, pléd és párna hozatala ajánlott.

A vetítések a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Verzió Dokumentumfilm Fesztivál és a Budapest Film Zrt. együttműködésével valósulnak meg.

Ajánló


Amikor megérkezik az Elysée-palotába, Bernadette Chirac arra számít, hogy megkapja végre a megérdemelt pozíciót, hiszen mindig is férje árnyékában dolgozott,…

Van Gogh & Japan angol művészeti film, 85 perc, 2019 angol nyelven, magyar felirattal

A kert a modern festészet fontos témája, ihlető forrása. A londoni Royal Academy of Arts 2016-os kiállítása mintegy 120 remekmű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!