Program


Szonja Joncseva áriaestje
2

Szonja Joncseva áriaestje

Verdi, Puccini és verista szerzők művei

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 8. hétfő, 19:30

Szonja Joncseva áriaestje

Vezényel: Francesco Ivan Ciampa
Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara

A kiváló és sokoldalú bolgár szoprán, a 2010-es Plácido Domingo Operalia Énekverseny győztese nemcsak a New York-i Metropolitan, a londoni Covent Garden, a bécsi Staatsoper és a Bajor Állami Operaház rendszeres vendége: a Müpa operabarát közönsége is többször üdvözölhette már. Az elmúlt években hallhattuk Violetta, Luisa Miller, de Mimi szerepében is. Ezúttal a romantikus és a századfordulós itáliai repertoár különlegesen izgalmas fejezeteiben kalauzolja hallgatóit: Verdi, valamint Puccini és kortársai, a veristák áriáiból válogat.

Amikor az énekesnő 2013-ban bemutatkozott a Met Rigoletto-előadásán, a New York Times így méltatta teljesítményét: „Szonja Joncseva bájos színpadi megjelenése pompás, átütő erejű hanggal párosult. (…) Ragyogó vokális teljesítményével az énekesnő a látszólag félénk Gilda lelkében kavargó gazdag érzelemvilág minden árnyalatát, a lány érzéki vágyait is meg tudta mutatni.” Az énekesnő, aki fellépett már Sting és Elvis Costello partnereként is, így vall művészi krédójáról: „Magamat ízig-vérig színpadi lényként írnám le: mindennél jobban szeretem a színpadot, imádok játszani. Márpedig ahhoz, hogy jól tudjak megformálni bonyolult karaktereket, bizony mélyre kell ásnom, bele kell bújnom a bőrükbe. Ma az opera már szorosan kötődik a filmhez, a Metropolitan előadásait HD-ben vetítik a mozik. Ezért is érzem fontosnak, hogy a nézők minden érzelmi rezdülést jól lássanak. Boldoggá tesz, hogy ezt mások is eredményesnek látják, mert a misszióm része, hogy más szemszögből mutassam be az operát. Abban hiszek, hogy meg kell újítanunk a műfajt. Ha csak tradicionális előadásokban vehetnénk részt, klisészerű operadívaként, az nemcsak érdektelen volna, hanem egyenesen feledésre ítélné a művészetünket.”

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!