Program


Szép Ernő – Guelmino Sándor: Lila ákác

Szép Ernő – Guelmino Sándor: Lila ákác

Csacsinszky Pali úgy csacsi, mint a mai napig bármelyikünk tud fiatalságában eltévedni: úgy fantáziál a szerelemről, úgy vágyakozik valami ideálisra, hogy nem veszi észre az ölébe pottyant igazi és valóságos szerelmet, az igazi vágyat, a természetes odaadást — nem veszi észre az elragadó és egyszerű varrólányt, Tóth Mancit.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 3. hétfő, 20:30

Szép Ernő – Guelmino Sándor: Lila ákác
A nagyváradi Szigligeti Színház előadása

Senki nem beszéli úgy a huszadik század első felének magyar- és hamisítatlan pesti nyelvét, mint Szép Ernő, senki nem mesél olyan izzó és költői szenvedéllyel a fi atal szív botladozásairól, mint Szép Ernő, senki nem ébreszt bennünk annyi iróniával teli nosztalgiát, mint Szép Ernő. Csacsinszky Pali úgy csacsi, mint a mai napig bármelyikünk tud fiatalságában eltévedni: úgy fantáziál a szerelemről, úgy vágyakozik valami ideálisra, hogy nem veszi észre az ölébe pottyant igazi és valóságos szerelmet, az igazi vágyat, a természetes odaadást — nem veszi észre az elragadó és egyszerű varrólányt, Tóth Mancit. Mire ráébred mit veszíthet, igazi szerelmével már robog a vonat egy távoli város felé. És aztán? “Csak úgy lóg, szólóban, gyáván és nyomorultul a szívével az ember.”

Szereplők:
Sebestyén Hunor, Román Eszter, Tasnádi-Sáhy Noémi, Kardos M. Róbert, ifj. Kovács Levente,
Gajai Ágnes, Hajdu Géza, Kiss Csaba, Balogh Attila, Lajter Márkó Ernesztó, Kocsis Anna

Rendező: Botos Bálint
Díszlet- és jelmeztervező: Bajkó Blanka Alíz
Koreográfus: Györfi Csaba

Erős vizuális és hanghatások használata miatt az előadás megtekintését terhes anyáknak, epilepsziásoknak valamint pacemakerrel rendelkezőknek nem javasoljuk!

Ajánlatunk


Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!