Program


Szemgöndrünkben kihült ezüst

Szemgöndrünkben kihült ezüst

Verses-színházi zongoraest Erik Satie és Frédéric Chopin zeneműveivel; József Attila, Ady Endre, Zalán Tibor verseivel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 24. péntek, 19:30

Előadók: Fóris Szilárd, zongoraművész
, Menszátor Héresz Attila, színművész

A kiindulási pontot Erik Satie zenéjének gyökerekig hatoló mélysége és egyszerűsége,  valamint Frédéric Chopin műveinek zokogó virtuozitása adja. Ehhez párosul József Attila, Ady Endre és Zalán Tibor velőkig hatoló költészete.
A zenei és lírai anyagok összeállítása során olyan belső ívre törekedtünk, mely a születés,a felfedezés, a kamaszkori lázadás, a szerelem-elengedés,a ráeszmélés, a forradalmi elbukás, a meghasonlás,a megbocsátás, a világtól való elvonulás útjait járja be. Döbbenetes élmény volt számunkra egy-egy zongoradarab és vers találkozása. Mintha egy időben és térben komponálta volna zeneszerző és költő. Akik soha nem találkoztak…
A fent említett szerzőkön kívül elhangzik még A. Scriabin, S. Rachmaninov, J. S. Bach, Villon, Rimbaud, Brecht, Peter Handke és Kovács Cohner Róbert egy-egy műve.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!