Program


Széchenyi

Széchenyi

Németh László -
történelmi dráma
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 4. péntek, 19:00

„Egy ember a sors csapdájába szorultan: öngyilkosságra készül. (…) Az emberek megzavarásában gyönyörködő fölény s elragadtatásukat kivívni akaró alkalmazkodás játéka ez…” – vall darabjáról Németh László, akinek drámája 1946-ban született, és az elmegyógyintézetbe zárt Széchenyi István gróf életének végső dilemmáját tárja elénk. A dráma intellektuális anyaga a Goldmark doktorral folytatott két legfontosabb vitában bontakozik ki. Goldmark a darab kulcsfigurája, aki megfejtésül szolgál Széchenyi jellemének a megértéséhez, a pszichopata doktor voltaképp Széchenyi önmardosó kétségeit, sorsát és döntéseit mutatja fel egy izgalmas sakkjátszma stratégiai lépéseit követve…

 Az előadás időtartama: 120 perc (szünettel együtt)

Németh László örököseinek engedélyét a Hofra Kft. közvetítette – www.hofra.hu

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!