Program


Szakcsi - Visszhangok

Szakcsi - Visszhangok

Megkapta a Liszt Ferenc-díjat, a Magyarország Érdemes Művésze díjat, a Kossuth-díjat, a Prima díjat és a Hazám-díjat, de azt tartotta a legnagyobb elismerésnek, hogy többen úgy nyilatkoztak az utána következő sikeres zenészgenerációkból: ha nincs Szakcsi, belőlük sem lett volna az, ami.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 10. péntek, 19:30

Szakcsi - Visszhangok

Szakcsi. Az egyik legnagyobb volt. Zongorista, zeneszerző, hírvivő. Elsődleges zenei birodalma a jazz volt, innen indult felfedezőútra a folk, a klasszikus zene és a kortárs zene országaiba. A megtett út felmérhetetlen, ahogy zenéjének, művészetének hatása is. Ezen az esten egykori muzsikustársai mégis megpróbálják végigkísérni a legfontosabb állomásokon a Saturnustól A tudás fájáig, élete utolsó művéig. A művészeti vezető szerepét ifj. Szakcsi Lakatos Béla és Szakcsi Lakatos Róbert vállalta. A stafétát ők, fiai viszik tovább.

Ahogy az a családban megszokott volt, édesapja hatására klasszikus zongorát kezdett tanulni, de aztán a jazz felé fordult az érdeklődése. A hetvenes években jutott ki először Amerikába, ahonnan - bár kint is maradhatott volna - rengeteg tapasztalattal tért haza. Ettől kezdve élete végéig az éppen új zenei megoldások érdekelték: először a fúziós jazz, majd a cigány folklór és a jazz társítása. Klasszikus zeneművek interpretálásához és a klasszikus zeneszerzéshez is visszatért, sőt a kortárs zenéből is rendkívül sok inspirációt nyert. Írt musicalt, operát, balettzenét, misztériumjátékot, miközben újabb és újabb jazzformációkat alapított. Azt vallotta, elsősorban improvizáló zenésznek tartja magát, aki mindig bátran vállalta a zenei kockázatokat. Kitüntetések sorával ismerték el. Megkapta a Liszt Ferenc-díjat, a Magyarország Érdemes Művésze díjat, a Kossuth-díjat, a Prima díjat és a Hazám-díjat, de azt tartotta a legnagyobb elismerésnek, hogy többen úgy nyilatkoztak az utána következő sikeres zenészgenerációkból: ha nincs Szakcsi, belőlük sem lett volna az, ami.
Akik ezen a kétrészes koncerten színpadra lépnek, mindnyájan elmondhatják ezt magukról.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Ajánló


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!