Program


Szabó Magda: Agyigó
4

Szabó Magda: Agyigó

Az előadás átöleli a teljes életművet a költeményektől az önéletrajzi ihletésű írásokig. Az 1. felvonás a gyermekkorról, a 2. a szerelemről, és annak elvesztéséről szól.

Aktuális előadások
Vallomás egy részben

A Gózon Gyula Kamaraszínház előadása

Rendezte: Czeizel Gábor

Szereplők: Nagyváradi Erzsébet, Vasicsek János

Ki volt Szabó Magda? Író, költő, feleség? Ember volt, mint bárki más.

Küzdött, félt, harcolt, szeretett. Kimondta azt, amit mások nem mertek, vagy nem tehettek.  Életét végig kísérte a bizonytalanság. Támaszként, lelki társként állt mellette férje, Szobotka Tibor író, műfordító. 

Talán meglepő, de Szabó Magdát, mint lírikust állítjuk középpontba. A Für Elise, a Megmaradt Szobotkának című kötetekből, illetve a Szüret című verseskötetből válogattunk, amelyekben különleges önvallomásokat és önelemzéseket oszt meg az olvasóival. Az előadás átöleli a teljes életművet :

az 1. rész a gyermekkorról, a 2. a szerelemről és annak elvesztéséről szól.

Nagyváradi Erzsébet érzelmekben gazdag, drámai erejű alakítása és Vasicsek János zenéje és különleges hangja szinte misztikus erővel idézik meg a maga teljes emberi valóságában Szabó Magdát.

Szabó Magda írta Nagyváradi Erzsébetről :

„Nekem a világ csodája volt ez a lány!

Feszült kíváncsisággal ültem be a Régimódi történet próbáira, ám hamarosan eloszlattak a kételyeim. Erzsi már az első alkalommal megmutatta képességeit, színpadi érzékenységét. Ösztönösen intelligens színésztehetség, olyan madár Ő, aki úgy született, hogy tud repülni. 

Két ellentétes karaktert kellett megelevenítenie, megtette, mégpedig úgy, hogy ritka élményben részesített, ráismertem benne az anyámra! 

Meg is szólítottam egyszer a folyosófordulóban:

- Édesanyám!

Rajta volt már a szerep, akár kézen a kesztyű.

Tisztelettel és felelősségtudattal gyakorolja a mesterségét, ha sikeres akkor is, észre sem vette, hogy időközben milyen népszerű lett.

Csupán hosszú pályát kívánhatok neki!”  

  

Az előadást 2014-ben mutattuk be a Gózon Gyula Kamaraszínházban, azóta országszerte töretlen sikerrel játsszuk.

Ajánló


Charlie Chaplin legnagyobb hatású műve, A diktátor mélyen humanista alkotás. A kis borbély és a nagy diktátor kettős szerepében hol…

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!