Program


Stuart Mária

Stuart Mária

Gaetano Donizetti
STUART MÁRIA
Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Aktuális előadások









A bergamói születésű Gaetano Donizetti operái közül számos színre került már Budapesten, így például nem is oly rég Az ezred lánya, a Lammermoori Lucia, A csengő vagy rengeteget játszott vígoperája, a Don Pasquale. Nagy „operacsokra”, történelmi királydrámái azonban eddig háttérbe szorultak az Anna Bolena rég letűnt kivételével. Fontos pillanat tehát, hogy a 2024/25-ös évadban először kerülhet az Operaház színpadára Stuart Máriája – stílszerűen angolszász téma az Angol100 szezonra.

A végtelen és végtelen szépségű dallamokkal operáló bel canto zeneszerző Friedrich Schiller azonos című drámája nyomán komponálta művét a tragikus sorsú skót királynő életének utolsó napjairól. A produkciót a Donizetti világában immár rutinosnak mondható, a rendezéseiben a lélektani történések felől közelítő Szabó Máté rendezi, akinek Lammermoori Lucia-színrevitelét is csodálhatta a közönség néhány éve.

ALKOTÓK
Zeneszerző: Gaetano Donizetti
Szövegíró Friedrich Schiller azonos című műve és Andrea Maffei fordítása alapján: Giuseppe Bardari
Rendező: Szabó Máté
Karigazgató: Csiki Gábor

 

Ajánló


A Csata Táncegyüttes 55 éves jubileumi gálaműsora során a múlt és a jelen is megelevenedik a színpadon.

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!