Program


Stephanus bérlet 23/24 3.hangverseny

Stephanus bérlet 23/24 3.hangverseny

A fúvószenekari játék megújításának bizonyítéka lesz ez a koncert, mert a közreműködő ifjú muzsikusok nem történelmi indulókat és népszerű tánczenét játszanak, hanem olyan műveket, amelyeket a szerzők kifejezetten a professzionális koncert fúvószenekarok számára alkottak.  

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 18. vasárnap, 18:00

A végzet hatalma című Verdi opera ősbemutatója 1862. november 10-én volt Szentpéterváron.
Franco Cesarini (1961) svájci zeneszerző Concerto Rococò, című művében a díszítések gazdagságával és a fuvola szóló könnyed mozgásával idézi fel a rokokó zene legfőbb ismérveit.

Johan de Meij (1953) holland karmester, harsonaművész és zeneszerző V. szimfóniája J. R. R. Tolkien „Szilmarilok” című könyvén alapul, amely a híres „A gyűrűk ura” regény eredettörténete. A 2019-ben készült „Visszatérés Középföldére” alcímet viselő nagyszabású mű a tolkieni világ egy-egy kulcsfontosságú szereplőjét vagy eseményét jeleníti meg. A szerző fontos szerepet juttat a szoprán szólistának és a vegyeskarnak is, akik ilkorinul, azaz Középfölde egyik tünde nyelvén énekelnek.

Bódi Zsófia énekművész, tanár és zeneterapeuta, aki az operairodalom lírai koloratúr szerepeivel, az oratóriumirodalom és dalirodalom széles repertoárjával rendelkezik.

Bessenyői Eszter fiatal fuvolistaként már több rangos versenyen jeleskedett. 16 esztendősen versenyeredménye kapcsán külföldi kurzus-meghívást és koncert-lehetőséget kapott. Büszke a kézzel készített ezüst fuvolafejre, melyet különdíjként nyert.

Makovecz Pál karmester 1989-ben szerzett harsona-tanári diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, majd 1991-ben harsonaművészi diplomát Helsinkiben, a Sibelius Akadémián. 1991 óta harsonatanára, 2004- től igazgató-helyettese, 2015 óta pedig igazgatója a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázim és Alapfokú Művészeti Iskolának. 2007-ben alapította meg a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium Fúvószenekarát, melynek azóta is a vezetője.

MŰSOR:

Giuseppe Verdi: A végzet hatalma – nyitány
Franco Cesarini: Concerto Rococò
(I. Toccata; II. Elegie; III.  Gigue en Rondeau)
-
Johan de Meij: V. szimfónia „Visszatérés Középföldére”
I. Miri na Fëanor (Fëanor kincsei)
II. Tinúviel (A csalogány)
III. Ancalagon i-mór (Ancalagon, a fekete)
IV. Arwen Undómiel (Az Esthajnalcsillag)
V. Dagor Delothrin (A harag háborúja)
VI. Thuringwethil (A titokzatos árnyék-asszony)

Közreműködik:

Bessenyői Eszter (fuvola)
Bódi Zsófia (szoprán)
Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium Fúvószenekara (Művészeti vezető: Makovecz Pál)
Szent István Király Oratóriumkórus (karigazgató: Záborszky Kálmán)
Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium Női- és Férfikara (karigazgatók: Soltész Éva és Safarek Krisztián)

Vezényel: Makovecz Pál

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Giuseppe Verdi AZ ÁLARCOSBÁL Opera három részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és…

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!