Program


Sonoro Quartet / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Sonoro Quartet / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Művek:
Mozart: Adagio és fúga, K. 546
Annelies van Parys: új mű (az ECHO felkérésére) - magyarországi bemutató
Bartók: V. vonósnégyes, Sz. 102, BB 110

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 12. vasárnap, 17:30

Sonoro Quartet
RISING STARS
EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Hányszor temették már a kultúrafogyasztási szokások elemzői a vonósnégyes műfaját! Közben azonban újabb és újabb fiatal kvartettek alakulnak, amelyek elmélyült munkával veszik birtokba és lelkes visszhangra találva közvetítik a klasszikus és a kortárs repertoárt. Ezt teszi a ghenti Sonoro Quartet is, amely a 2021-es budapesti Bartók Világversenyen is sikert aratott. A Müpában a négy muzsikus az Európai Hangversenytermek Szervezete fiatal tehetségeket felvonultató, népszerű sorozata, a Rising Stars keretében mutatkozik be.

A Sonoro Quartet korosztályának kiemelkedő együttese, amely évi negyven koncertjével hazája, Belgium egyik legaktívabb vonósnégyesének számít. Az elmúlt években hazájukon kívül koncerteztek Hollandiában, Svájcban, Németországban, Írországban és Magyarországon, az előttünk álló évad során pedig Új-Zélandra is eljutnak, ahol tíz fellépésük lesz az ország legfontosabb hangversenytermeiben. Számos rádiófelvételt készítettek, 2023-as hanglemezterveik között a belga Joseph Ryelandt és az ír Seán Doherty műveinek rögzítése szerepel. A Rising Stars sorozatban bemutatkozva a Müpában olyan koncertet adnak, amelynek műsorával magasra helyezik a mércét. Mozart Adagio és fúga című műve, a zeneszerző kései stílusának ékköve arról tanúskodik, hogy Wolfgang Amadeus akkoriban Bach és Händel darabjait tanulmányozta, Bartók V. vonósnégyese pedig a 20. századi kvartettirodalom egyik legjelentősebb alkotása: sűrű, erőteljes és rendkívül komplex zene. A két kvartettklasszikus között a Rising Stars-koncerteken szokásos kortárs bemutatóként a Sonoro Quartet a muzsikusok honfitársa, a belga Annelies van Parys erre az alkalomra megrendelt új kompozícióját ismerteti meg a közönséggel.

A Rising Stars-programba jelölte: BOZAR - Centre for Fine Arts Brussels

Sonoro Quartet:
hegedű - Mona Verhas, Jeroen De Beer
brácsa - Séamus Hickey
cselló - N. N.

Közreműködik:
házigazda és a koncert utáni közönségtalálkozó moderátora: Tóth Endre

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az Aréna Savariában.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!