Program


Somló Dávid és ZIGGURAT PROJECT: Dupla est: Mandala + Légszükséglet
2

Somló Dávid és ZIGGURAT PROJECT: Dupla est: Mandala + Légszükséglet

A Légszükségletet a szabadtüdős merülés inspirálta. Az előadásban közösen lélegzünk, ugyanakkor mély lélegzeteink figyelmünket a saját testünkre, szellemünkre fordítják. Együtt merülünk a térbe.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 9. hétfő, 19:00

FERIENČÍKOVÁ, JÚDOVÁ, TIMPAU és ZIGGURAT PROJECT
Dupla est: Everywhen + Légszükséglet
ENGLISH-FRIENDLY


FERIENČÍKOVÁ, JÚDOVÁ, TIMPAU: EVERYWHEN

Az Everywhen az élet két - a személyes és a politikus - oldala körül kering. Egy gondoskodó, kedves, jó szándékú személyes életet állít szembe a társadalmi egyén valóságával, aki sokszor aljas, bosszúálló és gyűlölködő. De hogy lehetünk kritikusak a saját világlátásunkkal szemben, amikor az a hozzánk legközelebb állók által születik meg bennünk?

ZIGGURAT PROJECT: LÉGSZÜKSÉGLET

A Légszükségletet a szabadtüdős merülés inspirálta. Az előadásban közösen lélegzünk, ugyanakkor mély lélegzeteink figyelmünket a saját testünkre, szellemünkre fordítják. Együtt merülünk a térbe.

Az érzéki tapasztalást interaktív technológia segíti: fény szenzorokra reagáló LED lámpák, viselhető elektronika, interaktív fény és hang design. A táncosok közöttünk, felettünk, karnyújtásnyira mozognak … különböző perspektívákból látjuk őket. Nem csupán a szemnek szól ez a táncelőadás, inkább egy közös merülés élmény a flow különböző állapotaival, súlytalansággal, adrenalinnal, narkotikus állapottal, függőséggel és a levegő mindent elsöprő szükségletével.

A Ziggurat Project fő fókuszában az olyan interdiszciplináris tér-szenzitív előadások állnak, melyek a kortárstáncot és más művészeti ágakat kapcsolnak össze. Az elmúlt három évben a társulat olyan nemzetközi együttműködésekben vett részt, mint például a PLACCC Fesztivál Picture Projectje (HU, NO), a Visegrádi Alap előadóművészeti rezidenciája (HU/SK), az Art&Tech Days (SK), a Spotter Trip (A), vagy a Let me in Performing Arts Festival (DE).


Az előadások a STELLA projekt keretében kerülnek bemutatásra, melynek társfinanszírozója a cseh, a magyar, a lengyel és a szlovák állam a Nemzetközi Visegrádi Alapon keresztül. Az Alap olyan ötleteket támogat, melyek a hosszútávú közép-európai regionális együttműködéseket segítik elő.

A STELLA (Somatic Tech Live Lab) a Ziggurat Project munkája, melyen keresztül hosszútávú kooperációba kezdenek a V4 régióban a mozgás és a technológia területén.

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

zenés átirat két részben

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!