Program


Sean Shibe / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Sean Shibe / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Hangszer talán még soha nem élvezett olyan népszerűséget a történelem során, amely a rock and roll korszak kezdete, az 1950-es évek óta a gitárnak kijutott - s amely, tegyük hozzá, máig tart. Ezért érdemes annak is figyelmet szentelni, mit tud ez a hangszer, amikor nem a pop- vagy rockzenében szólal meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 10. péntek, 20:00

Sean Shibe
RISING STARS
EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Műsor:
Poulenc: Sarabande gitárra, FP 179
Mompou: Dalok és táncok - No. 10: X. Alfonz király két éneke nyomán
Skót lantművek a Wemyss-kéziratból - A Scotts Tune, Mervell's Sarabande, Canaries, Holi and Faire, Ladie lie neer me, A Scots Tune
Couperin: Szvit-részletek
Mompou: Suite Compostelana
De Falla: Homenaje pour Le Tombeau de Claude Debussy
Thomas Adès: új mű (az ECHO felkérésére) - magyarországi bemutató

Hangszer talán még soha nem élvezett olyan népszerűséget a történelem során, amely a rock and roll korszak kezdete, az 1950-es évek óta a gitárnak kijutott - s amely, tegyük hozzá, máig tart. Ezért érdemes annak is figyelmet szentelni, mit tud ez a hangszer, amikor nem a pop- vagy rockzenében szólal meg. Erre ad alkalmat a nagyszerű brit gitáros, Sean Shibe koncertje, amely az Európai Hangversenytermek Szervezete fiatal tehetségeket bemutató népszerű sorozata, a Rising Stars keretében valósul meg.

Sean Shibe Birminghamben született 1992-ben, angol anya és japán apa gyermekeként - innen az egzotikus hangzású családnév. Tanulmányait előbb a Skót Királyi Konzervatóriumban, majd Olaszországban végezte. Korosztályának egyik legsokoldalúbb gitárosaként tartják számon. Egyforma érdeklődéssel fordul a múlt zenéje és a kortárs repertoár felé. A legrangosabb fesztiválok rendszeres vendége, aki fiatal kora ellenére már számos díjat mondhat magáénak. Hanglemezei jelentek meg, a The Times pedig így méltatta játékát: „mesteri muzsikálása minden vonatkozásban szép és meggyőző”. A brit művész sokoldalúságát műsora is jól illusztrálja. Koncertjén megszólaltatja Francis Poulenc zenéjét, két művet is tolmácsol a Magyarországon kevéssé ismert 20. századi katalán szerző, Federico Mompou terméséből, de a régizene területére is ellátogat, skót lantkéziratokból és Couperin darabjaiból válogatva. Előadja Manuel de Falla Debussy szelleme előtt hódoló művét, és persze a Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan kortárs bemutató sem marad el: az alkotó nem kisebb mester, mint korunk egyik legizgalmasabb komponistája, a brit Thomas Adès, akivel a budapesti közönség személyesen is találkozhatott már.

A Rising Stars-programba jelölte: Barbican Centre London

gitár - Sean Shibe

Közreműködik:
házigazda és a koncert utáni közönségtalálkozó moderátora: Tóth Endre

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!