Program


Helsinki Barokk Zenekar / Schubert Alfonso és Estrella – félig szcenírozott előadás / ZENÉS SZÍNPAD

Helsinki Barokk Zenekar / Schubert Alfonso és Estrella – félig szcenírozott előadás / ZENÉS SZÍNPAD

Schubertet legtöbben dalok, zongoraművek, kamarakompozíciók és szimfóniák szerzőjének tartják. Kevesebben tudják, hogy a rövid életű komponista, aki oly sok remekművet alkotott, ám oly kevés sikert aratott, az opera területén is próbálkozott.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 17. csütörtök, 19:00

E kísérletei közül az egyik legkiemelkedőbb az Alfonso és Estrella: egy igazi ritkaság, mellyel historikus értelmezésben találkozhatunk, a Helsinki Baroque Orchestra együtteséhez csatlakozó nemzetközi szólistagárda előadásában, a zenekart immár húsz esztendeje vezető Aapo Häkkinen vezényletével.

Alfonso és Estrella szerelmi történetéből Schubert 1822-ben komponált háromfelvonásos német romantikus operát Franz von Schober szövegére. A művet életében soha nem mutatták be - Bécs, Berlin, Drezda és Graz operaházai egyaránt visszautasították. Először Liszt vezényelte el Weimarban, 1854-ben. A Helsinki Baroque Orchestra 1997 óta működik. Felfedező szellemű előadásai régóta ismert műveket helyeznek új megvilágításba, és ismeretlen kompozíciókra hívják fel a figyelmet. Vendégkarmesterei között olyanokat találunk, mint Reinhard Goebel, René Jacobs, Enrico Onorfi, vendégművészként fellépett az együttessel Isabelle Faust, Erich Höbarth, Franco Fagioli, Julia Lezsnyeva. Aapo Häkkinen, a zenekar művészeti vezetője kórusénekesként kezdte pályafutását. Sokoldalú muzsikus: csembalista, orgonista, karmester, számos zeneszerző stílusában járatos Monteverditől Händelig, Paisiellótól Haydnig. Nagy nemzetközi fesztiválok állandó vendége. Az est nemzetközi énekesgárdájában német, horvát, norvég, finn kiválóságokat egyaránt találunk. A produkció kórusa, a Szabó Soma vezette Cantemus Vegyeskar Nyíregyháza és a magyar zeneélet világszerte ünnepelt büszkesége.

Vezényel: Aapo Häkkinen

Szereplők:

Alfonso: Patrick Grahl
Estrella: Lydia Teuscher
Froila: Krešimir Stražanac
Mauregato: Johannes Weisser
Adolfo: Arttu Kataja

Közreműködők:

Cantemus Vegyeskar (karigazgató: Szabó Soma)
Helsinki Baroque Orchestra

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!