Program


Sárik Péter Trió X2 Bartók / Bartók Béla műveinek jazz-feldolgozásai
2

Sárik Péter Trió X2 Bartók / Bartók Béla műveinek jazz-feldolgozásai

Közreműködők:
Sárik Péter: zongora
Fonay Tibor: bőgő
Gálfi Attila: dob

Aktuális előadásokSárik Péter Trió X2 Bartók
Műsor: Bartók Béla műveinek jazz-feldolgozásai

A Sárik Péter Trió 2018-ban jelentette meg az első Bartók-feldolgozásokat tartalmazó lemezét, melyet a Zeneakadémia Nagytermében mutattak be. Azóta a világ 15 országában játszották a programot, óriási sikereket aratva Finnországtól, Kazahsztánon át egészen Kínáig. A CD 2020-ban Fonogram-díjat kapott, mint „Az év jazz albuma”, a 2022-ben megjelent koncert változat pedig 2023-ban volt jelölt ugyanerre a kitüntetésre.

„Nagy utat jártunk be Bartókkal. A lemez megjelenésekor az elsődleges célunk az volt, hogy olyanokkal is megszerettessük ezt a zenét, akik eddig idegenkedtek tőle, illetve szintén a jazz sajátosságai miatt olyan helyszíneken is játszhassunk Bartókot, ami amúgy elképzelhetetlen lenne. Boldogan látom, hogy mindkét célunk teljesült.
Majd száz koncerten vagyunk túl és akárhová mentünk, mindenhol szeretettel és rajongással fogadták a műsort, de a legnagyobb élmény talán az volt, amikor egy nyári fesztiválon a fűben heverő közönség egyszer csak felpattant és elkezdett táncolni a Topogóra. Akkor szerintem még Bartók is elmosolyodott.”
/Sárik Péter/

Ajánló


Az alkalmi formáció 2023-ban az önálló koncertekből álló sorozatát a Vígszínházban zárja le október 22-én.

A Megasztár felfedezettje, Kökény Attila, az Artisjus- és EMeRTon-díjas magyar zenész, Rakonczai Viktor és egy kiváló zenészekből álló zenekar közös…

Charlie zenész, trombitás: a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze. Pályafutása során…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!