Program


Rudolf Buchbinder és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar • 2.1 / BARTÓK TAVASZ 2024

Rudolf Buchbinder és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar • 2.1 / BARTÓK TAVASZ 2024

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 6. szombat, 19:30

Beethoven: 2. (B-dúr) zongoraverseny, op. 19

Beethoven: 4. (G-dúr) zongoraverseny, op. 58

Beethoven: 3. (c-moll) zongoraverseny, op. 37

 

Közreműködik: Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Zongorán közreműködik és vezényel: Rudolf Buchbinder

 

Rudolf Buchbinder korunk legendás előadóművésze. Több mint hatvanéves pályafutása önmagáért beszél, játékában egyedülálló módon egyesül hagyomány és újítás, a művek iránti alázat és a szabadság, a hitelesség és a nyitottság.

Egyöntetű vélemények szerint Ludwig van Beethoven műveinek előadásaival kivételesen magas mércét állított fel. A zeneszerző összes zongoraszonátáját több mint hatvan alkalommal adta már elő ciklusokba rendezve szerte a világon. A Deutsche Grammophon 2021-ben, a zongoraművész 75. születésnapjára időzítve adta ki a Buchbinder: Beethoven című gyűjteményt, melyen a 32 szonáta mellett az 5 zongoraverseny is megtalálható.

Buchbinder 2014-ben egy teljes könyvet írt Beethovenhez fűződő viszonyáról, a Mein Beethoven – Leben mit dem Meister című kötetről lelkesen számolt be a kritika. Az egyik recenzió szerint ilyen az, amikor „az egyik óriás szavakban és hangokban tiszteleg a másik előtt”.

Ajánlatunk


Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa, Philip Catherine, eminens szaxofonosa, Bert Joris és legkarakteresebb énekese, David Linx egyesíti erőit, hogy egy, az Európai Hidak számára összeállított programmal nyűgözze le a közönséget.

Kelemen Barnabás évtizedek óta a magyar és a nemzetközi zeneélet ünnepelt művésze, aki szólistaként és kamaramuzsikusként világszerte sikereket arat. Számos verseny győztese, játékát díjnyertes hanglemezek - köztük a Bartók Új Sorozat CD-i - örökítették meg.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!