Program


Regélő Fehér Táltos - Dobkoncert

Regélő Fehér Táltos - Dobkoncert

Egy 2018-ban indult hagyományt szeretnénk folytatni, amikor van egy este, ahol a gyermekdobcsapatunkkal közösen koncertezünk, amikor együtt Dob-ban a szív.
 több

Aktuális előadások



A Dobcsapat a Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület néven Árpád fejedelem évének Fergeteg havában, 2007 januárjában alakult. A csapat alapítója és vezetője Putnoki Tibor volt, akinek életét egy 9 percig tartó klinikai halálélmény változtatta meg, melyről utána több mint 1.000 előadást tartott szerte a világban.

A Dobcsapat egyesületi formában működik, közhasznú fokozatot kapott. Az alapítók célként határozták meg a magyarságtudat erősítését, az ősi magyar néplélek sajátosságainak, belső értékeinek felidézését, felszínre hozatalát és tudatosítását saját magukban és az emberekben. Rögzítésre került, hogy az Egyesület politikától és vallási hovatartozástól független szervezet. A csapat minden olyan – belföldi és külföldi – rendezvényen fellép, ahol lehetősége van a dalaikon keresztül szólni az emberekhez. Minden olyan eseményt támogatnak, ahol magyar ember a magyar embernek, ember az embernek segít, ahol az örök emberi értékek, és az összetartozás fontossága jelenik meg.

A dalok a szeretet nélkülözhetetlenségéről, a jóság, a becsület fontosságáról, az ősök tiszteletéről, a hazaszeretetről, megmaradásunkról, a mindenek feletti Istenhitről szólnak. Ezt erősíti fel a táltos dobok gyógyító, lelkesítő rezgése, valamint a korhű viselet.

A rendszeres nyári gyerek dobos táborok elhozták 2009-ben a Zengő Dobosok gyermek dobcsapat megszületését. Csodálatos látni, hogy a sok munkával járó küldetés termő talajra szórta magjait. Több gyerekdobos ma már a felnőtt csapat oszlopos tagja.

A csapat honlapja: www.taltosdob.hu

 

Ajánló


A tavaly hatalmas sikert aratott, teltházas aréna koncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét…

A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!