Program


Puccini: Messa di Gloria

Puccini: Messa di Gloria

Puccini: Messa di Gloria

László Boldizsár, Kendi Lajos – ének
Budapesti Akadémiai Kórustársaság
Taipei Philharmonic Chamber Choir
Budafoki Dohnányi Zenekar
Vezényel: Hollerung Gábor
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 18. vasárnap, 19:00

A hangverseny az e napon 70 éves Hollerung Gábort köszönti Puccini Messa di Gloria című művével, a vele már több, mint 30 éve összeforrt két együttes (Budafoki Dohnányi Zenekar és Budapesti Akadémiai Kórustársaság) előadásában. A mise az akkor 17 éves zeneszerző egyik legelső jelentős alkotása, aki a szöveget vérbeli olasz opera stílusban, játékos könnyedséggel zenésíti meg. Ugyan a címe Messa di Gloria, de a mű hagyományos öt egységből áll, egy teljes misét alkotva. A szóló-részeket a szerző operáival ellentétben – melyekben a központi helyet a női szólamok foglalják el –, férfiak éneklik. 1880-ban adták elő először, majd a feledés homályába merült, hogy aztán 1952-ben, 72 évnyi port lefújva róla ismét megszólalhasson a mű, melynek egyes részeit később viszonthallhatjuk operáiban is: a Tosca, a Manon és az Edgar című alkotásokban a Gloria, az Agnus Dei és a Kyrie dallamai bukkannak fel.

 

A hangversenyen a kórus kiegészül a Taipei Philharmonic Chamber Choir-ral, amely Hollerung Gáborral szintén 30 éves szakmai múltra tekinthet vissza.

Ajánlatunk


Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Jótékonysági gálaestünk Tóth Nikolett balettművész támogatására valósul meg, akinek élete két évvel ezelőtt teljesen megváltozott egy váratlan baleset következtében.

Ajánló


A Liliom Produkció új musical bemutatója nem meglepő módon négy negyvenes gyerekkori barátnő (Alíz, Bella, Petra és Laura) viszontagságairól szól,…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!