Program


Prieger Zsolt: Szent Szerb Antal legendája

Prieger Zsolt: Szent Szerb Antal legendája

Prieger Zsolt Szerb Antal-fantáziája költőien szürreális: akusztikus és vetített képek, városok, történetek és szerelmek peregnek le szemünk előtt, kihagyhatatlan irodalmi, zenei és filozófiai előadás.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 30. vasárnap, 19:00

Prieger Zsolt már tizenegyedik irodalmi estjét mutatja be, vibrálóan intellektuális és szenvedélyes határsértés mindegyik darabja, akár női szentek feministákat lepipáló írásaiból válogat, akár Térey, Mészöly vagy Pilinszky életművét szedi szét és rakja össze újra. Ennek megfelelően Szerb Antal-fantáziája is költőien szürreális, ugyanakkor roppant realista alkotás: akusztikus és vetített képek, városok, történetek és szerelmek peregnek le szemünk előtt. Bejátszásokkal, klasszikus és popkulturális zenei elemekkel, vetítéssel és improvizációval teli látomás: kihagyhatatlan irodalmi, zenei és filozófiai előadás, egyszerre avantgárd kísérlet, Robert Wilson-i állószínház, alterkoncert és San Remo-i slágergyár, olyan nagyszerű vendégekkel, mint Magyar Bori, Kis-Kovács Luca vagy éppen a Coro di Anima kórusa.

Az előadás helyszíne, épülete szent hely, kérjük, ennek megfelelő ruházatban érkezzenek. Férfiaknak fedetlen fővel a zsinagóga területén tartózkodni tilos.

Belépéskor biztonsági ellenőrzést végeznek a bejáratnál, kérjük szíves együttműködésüket és időt is szánjanak erre! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a zsinagóga környékén nehéz a parkolás, ezért javasoljuk tömegközlekedés használatát!

Ajánlatunk


Három nő és három férfi, ez egy szextett – bár a szerepek meglepően cserélődnek ezen a viharos éjszakán. Eleinte minden világos, ki kinek a kicsodája, ám közbeszól a kémia, meg egy tudálékos szexuálpszichológus – és csak reménykedni lehet, hogy sok félreértés és félre...

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!