Program


Poós Zoltán szubjektív tárlatvezetése a Kádár (játék)katonái című kiállításban - Aki nem lép egyszer

Poós Zoltán szubjektív tárlatvezetése a Kádár (játék)katonái című kiállításban - Aki nem lép egyszer

Aki nem lép egyszerre - játékkatonák a vidéki vásárokban, búcsúkban

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 12. vasárnap, 14:00

Poós Zoltán, József Attila-díjas író, költő tart szubjektív tárlatvezetést a Kádár (játék)katonái című kiállításunkban. A kétezres évek elején a Szivárvány Nagyáruház és később a bővített Állami Áruház című köteteivel elindította a retróhullámot Magyarországon. Ezúttal a kiállításunkban a vidékik trafikok, vásárok világába mélyed el. "A műanyag katonák afféle aprócska szobrok, és éppúgy az örökkévalóságnak készültek, mintha kőből faragták volna őket. Lenyelhette a kutya, bedőlhetett a Technokolba, átmehetett rajta a bicikli, túlélt mindent." (Poós Zoltán: Állami áruház)

Helyszín: Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum (Budavári Palota E épület)

Ajánlatunk


A darab mai sikerorientált, külsőségekre építő társadalmunk és kapcsolataink szatírája, mely számos fontos kérdést tesz fel. Hol van a saját boldogságunk ahhoz képest, amit másoknak mutatni akarunk? Mennyire tesszük magunkévá, amiket környezetünk mesél rólunk? Megtartható-e önmagunkba vetett hitünk? Milyen hatással van életünkre a fizikai megjelenésünk?

Legyél ott te is 2023. április 30-án a Papp László Budapest Sportarénába, ahol ott lesz a P.Mobil zenekar, s ünnepeljük meg együtt 50 éves fennállásukat. Az este számos meglepetést tartogat, különleges vendégük pedig a Piramis együttes lesz.

Ajánló


Mai történet, mai színház, mai nyelv – Csehov kasszikusa észbontó szereposztásban a Télikert színpadán.

Johann Sebastian Bach – Felix Mendelssohn-Bartholdy MÁTÉ-PASSIÓ Oratórium egy részben, német nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!