Program


Polska Jazz - Bloto
2

Polska Jazz - Bloto

Bizonyos értelemben radikális művészet a Błoto zenekaré, ami megörökíti jelenkorunk hangulatát is: a klímaválságot, a társadalmi megosztottságot, a gyűlöletbeszédeket és az egyre nagyobb teret hódító nacionalizmust, a jogállamiság struktúráinak felbomlását. Azt, ahogyan a lábunk alatt erodál a talaj.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 29. szerda, 20:00

Polska Jazz - Błoto (PL)

Közreműködik:
Wuja HZG - basszusgitár, ütőhangszerek
Latarnik - zongora, szintetizátorok, ütőhangszerek
OlafSaxx - tenor-, szoprán- és baritonszaxofon; ütőhangszerek
Cancer G - dob

Brutális hiphop groove-ok, laza utalások a ’90-es évek hangzásvilágára – megalkuvást nem ismerő zene, aminek ereje a dobban és basszusban rejlik. Bizonyos értelemben radikális művészet a Błoto zenekaré, ami megörökíti jelenkorunk hangulatát is: a klímaválságot, a társadalmi megosztottságot, a gyűlöletbeszédeket és az egyre nagyobb teret hódító nacionalizmust, a jogállamiság struktúráinak felbomlását. Azt, ahogyan a lábunk alatt erodál a talaj.  

A Błoto zenekar természetesen, szinte véletlenül jött létre, mint egy tócsa egy esős nap után, ahogy erre nevükkel ('sár, mocsár') is utalnak. A wrocławi székhelyű EABS sextet néhány tagja 2018-ban, egy turné során kitalálta, hogy két koncert között beugrik egy közeli stúdióba, spontán felvenni „valami újat”. A stúdió aznap nem volt szabad, de a közös alkotásvágy lángja nem aludt el, ezért egyik zenészbarátjuk stúdiójába kéredzkedtek be, ahol még aznap megszülettek a Błoto zenekar első dallamai. Az improvizációban jeleskedő formáció debütáló albumának (Erozje) sikere – és a pandémia első hullámának lecsengése – után, még 2020-ban új lemezzel jelentkeztek Kwiatostan címmel, mely az Astigmatic Records gondozásában látott napvilágot. Mivel a jelenkori valóság túl sok inspirációval szolgált számukra, ők pedig az alkotáson keresztül tudják a legjobban kicsatornázni magukból ezzel kapcsolatos érzéseiket, 2021-ben újabb lemezt adtak ki Kwasy | Zasady (’Savak és bázisok’) címmel. A zenekar tagjai mindig is kedvelték a természeti metaforákat, de ahogy eddig, úgy a Kwasy | Zasady esetében is kerülik a szavak jelentésének illusztrálását. A zene improvizatív ütemei a személyközi kapcsolatok milyenségére utalnak jelen világunkban, ezért robbanékonyak, gyakran maróak és extrémek, amit a kompozíciók formai keretei ellensúlyoznak.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!