Program


POKET est: Mikó Csaba - Égető című kötetének bemutatója

POKET est: Mikó Csaba - Égető című kötetének bemutatója

A novemberi POKET esten bemutatjuk Mikó Csaba Égető című kötetét. Az est során a szerzővel Jakobovits Kitti, Závada Péter és Asztalos Emese beszélgetnek. Közreműködik: Márfi Márk színművész.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 30. csütörtök, 19:00

Ebben a nagyvárosi bérházban vízköpő őrzi a külvilágot a lakóktól, a lépcsőfordulókban fel-feltűnik egy törpe, és a néha élő szövetként lüktető falak megnyílnak az arra járók előtt. A mintapolgár G. azt hiszi, megtalálta itt igazi otthonát, de alig költözik be új albérletébe, máris eltéved a lakások és az elme útvesztőjében. Mikó Csaba szimbolista krimijében misztikus világot ábrázol; bolyongó főhősével a regény egyszerre idézi fel a kék virágot kereső Novalis-figurát és a valóságérzékelés válságát a Mátrixból, ugyanakkor az önmegfigyelés bonyodalmait is A John Malkovich-menetből vagy a Synechdoche, New Yorkból. A dráma- és ifjúsági regényíró Mikó első szépirodalmi művében a drámaiság és a derű terei nyitnak alagutakat, és elemi erővel húzzák a mindenkori felfedezőt az örökké válaszra váró kérdés felé: ha nem tudunk kilépni önmagunkból, mihez kerülünk közelebb? (Borsik Miklós)

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért. Háromgenerációs, nagyszabású, magával ragadó, látványos előadás.

Ajánló


A világhírű amerikai Harlem Globetrotters a 2024-es világkörüli turnéjuk keretében, 2024. március 5-én a Veszprém Arénába, március 6-án Budapesten az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!