Program


Petőfi Sándor: A helység kalapácsa – eposzparódia magyar nótákkal
10

Petőfi Sándor: A helység kalapácsa – eposzparódia magyar nótákkal

Petőfi vidám eposzparódiája egyedi módon kerül előadásra, mert a cselekmény része lett több mint 60 magyar nóta a legismertebbek közül (pl. A füredi Anna-bálon, Pedro kocsmájában, Az a szép, Bocsássa meg nekem a világ, Jaj de szép kék szeme, Lidi néni, Szép asszonynak kurizálok, 3 deci köménymag, Favilla, fakanál, fatányér, Sárgul már a kukoricaszár, Kilenc kis…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: július 31. vasárnap, 20:30

Petőfi vidám eposzparódiája egyedi módon kerül előadásra, mert a cselekmény része lett több mint 60 magyar nóta a legismertebbek közül (pl. A füredi Anna-bálon, Pedro kocsmájában, Az a szép, Bocsássa meg nekem a világ, Jaj de szép kék szeme, Lidi néni, Szép asszonynak kurizálok, 3 deci köménymag, Favilla, fakanál, fatányér, Sárgul már a kukoricaszár, Kilenc kis gólya…)

Petőfi vidám eposzparódiája egyedi módon kerül előadásra, mert a cselekmény része lett több mint 60 magyar nóta a legismertebbek közül (pl. A füredi Anna-bálon, Pedro kocsmájában, Az a szép, Bocsássa meg nekem a világ, Jaj de szép kék szeme, Lidi néni, Szép asszonynak kurizálok, 3 deci köménymag, Favilla, fakanál, fatányér, Sárgul már a kukoricaszár, Kilenc kis gólya…). Ezekből általában csak 1-2 sor hangzik el, ami szövegében a történet adott részéhez illik, de már ez a néhány sor is felidézi a nóták hangulatát. A magyar nótákat még a legismertebb mulatós dalokkal egészítik ki. Petőfi humoros írása így még szórakoztatóbbá válik.

Az előadás egy igazán egyedi helyszínen a Gödöllői Erdészeti Arborétum bejárata közelében kialakított szabadtéri színpadon lesz látható, ahol még soha nem rendeztek kulturális programot. A rendezés kihasználja a környezet minden adottságát, épületét, természeti kincsét és hangulatát.  

Az előadás előtt 19:00 órától borkóstoló is lesz ugyanezen a helyszínen, melyen külön jegy megváltása esetén lehet részt venni. 

A darab időtartama kb. 80 perc, mely után közös nótázásra is lehetőség lesz.

BORKÓSTOLÓ:

6 tételes bemutató a Nyakas Pince boraiból, a fröccskészítés írott és íratlan szabályainak ismertetése

Előadó: Nyúlné dr. Pühra Beáta, főborász, az Év Bortermelője 2021

Vendég: Dr. Konkoly Mihály, nemzetközi borakadémikus

Üvegpoharat és ásványvizet a résztvevőknek ingyenesen biztosítunk. A borkóstoló időtartama 60 perc, mely után visszakóstolásra és kötetlen beszélgetésre is lehetőség van a színházi előadás kezdetéig.

A program helyszíne: Gödöllői Erdészeti Arborétum (2100 Gödöllő, Isaszegi út 164.)

A program időpontja: 2022. július 31. 19:00 – 20:00

A borkóstoló „A Helység kalapácsa” zenés eposzpródia kísérőrendezvénye.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajánlatunk


Szeredás Emerenc emlékkoncert

Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket leküzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik. Nos, ez a Csík Zenekar.

Ajánló


„Attila, Isten kegyelméből Bendegúz fia, a nagy Magyor unokája, ki Engadiban nevelkedett, a hunok, médek, gótok, dánok királya, a földkerekség…

(...) A célom az volt, hogy egy pesti kültelki históriát vigyek a színpadra olyan primitíven, olyan naivul, ahogy az ilyen…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!