Program


Pastorale

Pastorale

Műsor:
A. Corelli: Concerto grosso, op. 6, No. 8, „Karácsonyi Concerto”
Takács J.: Tarantella zongorára és zenekarra, op. 39
L. van Beethoven: VI. (F-dúr) szimfónia, op. 68, „Pastorale"

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 6. vasárnap, 19:00

Pastorale - Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar

Vezényel: Kóczán Péter

Közreműködik: Kiss-Szabó Viktória - zongora

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar Pastorale címet kapott hangversenyét az olasz barokk egyik iskolateremtő mestere, Arcangelo Corelli népszerű „Karácsonyi concerto”-ja indítja. Burgenlandban, Cinfalván született és több kontinensen át ívelő pályája utolsó szakaszában ide tért vissza az 1902-ben született és 103 évesen, 2005-ben elhunyt Takács Jenő. 1937-ben komponált Tarantellája joggal aratott világsikert: a kompozíció a szó eredeti értelméhez hűen végkimerülésig tartó haláltánc, hatalmas lendülettel, briliáns zongoraszólammal, amelyet Kiss-Szabó Viktória ad elő. A programot Beethoven öt tételes, programzenei törekvésével a romantikát előlegező „Pastorale” szimfóniája zárja. A hangversenyt Kóczán Péter vezényli.

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Ajánló


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!