Program


Parti Nagy Lajos: Az étkezés ártalmasságáról

Parti Nagy Lajos: Az étkezés ártalmasságáról

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 21. szombat, 19:00

Parti Nagy Lajos: Az étkezés ártalmasságáról

Az azonos című hosszúpróza, amikor évekkel ezelőtt megjelent, az „előadás” alcímet kapta, nem véletlenül. Az étkezés ártalmasságáról valójában termékbemutató előadás, a főhős, bizonyos Fibinger, tragikomikus nagymonológja, élet-áriája haknikörútja egyik állomásán, egy sokat látott vidéki művelődési ház színpadán. Jóllehet, a főhős „az étkezés”-ről beszél csillapíthatatlanul, de életről, halálról, szerelemről szól, a szenvedélyről, az olthatatlan, kéjes dühről, amivel az ember be akarja kebelezni a másikat, magát, a világot, míg el nem dől vele önnön börtöne és temploma, a kalodányi test.

Előadja: Mészáros Máté
Rendező: Znamenák István; rendezőasszisztens: Kovács Henrietta; látvány: Znamenák István; producer: Orlai Tibor
Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Ajánló


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!