Program


Párniczky Quartet

Párniczky Quartet

Párniczky András azzal a céllal hívta életre kvartettjét 2016-ban, hogy Bartók Béla darabjaiból készített átdolgozásait improvizatív környezetben szólaltassa meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 28. péntek, 20:00

 A zenekarvezető és társai – a fúvós hangszereken játszó Bede Péter és a bőgős Ajtai Péter – több mint 300 koncerten léptek már fel, olyan helyszíneken, mint a New York-i Guggenheim Múzeum, a Brüsszel Bravo Művészeti Fesztivál, az athéni Technopolis Jazz Fesztivál vagy a Zeneakadémia. A négyesfogatnak a BMC gondozásában 2018-ban jelent meg Bartók Electrified című első albuma. Ezt a repertoárt 2016-ban Frank Möbus gitárművész és Daniel Erdmann tenorszaxofon-játékos közreműködésével adták elő a MÜPA-ban, 2019-ben pedig a bőgős Carlos Bica és a dobos Dejan Terzic társaságában turnézott a zenekar.

2023-ban erre a közös munkára építve újul meg a formáció, a doboknál Szabó-Sipos Ágostonnal. Olyan összegző repertoár született, ami tükrözi Gonda János szavait: „szuverén európai improvizatív zenei nyelv, amely integrálja a modern kamarajazz, a kortárs- és a népzene elemeit”. Az eddig megszokott tematikus darabok helyett sokkal szabadabb keretek között mozognak a kompozíciók, amelyekben az együttes felismerhető hangzása megmarad, de önazonos, az amerikai jazz kliséitől mentes megszólalás jön létre. Az új repertoár január 13-án mutatkozott be a Magyar Zene Házában.

„Bartók zenéje légies, ugyanakkor nagyon is karakteres teret létesít. Éppen ezt a zenei teret képes a Párniczky Quartet megragadni és szabadon, tökéletesen visszaadni. Mesterien ad friss lendületet Bartók repertoárjának” – írta a zenekar 2018-ban megjelent, Bartók Electrified című BMC-lemezéről Raphaël Benoit a Citizen Jazz hasábjain.

Közreműködik:

Párniczky András - gitár
Bede Péter - tárogató, altszaxofon
Ajtai Péter - nagybőgő
Szabó Sipos Ágoston - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!