Program


Parlament kívül-belül + Kossuth tér

Parlament kívül-belül + Kossuth tér

Folytatva a kívül-belül sorozatot, most az ország házára, a Parlamentre kerül a sor. Bebarangoljuk az épület belsejét: megnézzük a Kupolacsarnokot és a Szent Koronát, az üléstermet, a társalgót, valamint a Díszlépcsőházat.
 több

Természetesen a csodálatos külső sem maradhat ki. Megismerkedünk az újonnan kialakított látogatóközponttal és a modern föld alatti múzeumokkal.

Bejárjuk a Kossuth teret, a régi/új szobrok között sétálva pedig felidézzük az építés történetét és sok érdekes történetet is mesélek a csapatnak.
Vajon hány parlamentnek készült épülete van Budapestnek? Hány kiló aranyat használtak az építkezéshez? Milyen méretekkel rendelkezik az Országház? Milyen szobrok díszítik? Megismerkedünk a majomkutyákkal és a rézvitézekkel. Valamint arra is fény derül, hogy mi más zajlott még a falakon belül és kívül!? Nem is gondolnád!

A séta végén lehetőség van az Országgyűlési Múzeum, Törvényhozás ezer éve kiállítás megtekintésére.
A Parlament fenntartja magának a jogot a programváltoztatásra. A múzeum (Törvényhozás ezer éve) nyitvatartási idejében sétálunk, azonban a múzeum fenntartja maguknak a jogot a nyitvatartási idejének a megváltoztatására, korlátozására.

A látogatás az országgyűlés programjai vagy állami protokollrendezvények miatt akár közvetlenül a beléptetés előtt lemondható.

Fontos információk, rendszabályok a Parlament kívül-belül sétával kapcsolatban, kattints és légy szíves olvasd el!
Parlamenti látogatás szabályai: https://drive.google.com/.../1TochZqS7l2Yg.../view...

A Barangoló Baráti Kör Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/.../17E9qWU9Yf9q0ROudqk4.../view...

ÁSZF: https://drive.google.com/.../1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO.../view...

Légy szíves olvasd el!

Egyéb tudnivalók:

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! A programváltozás jogát fenntartom! Részvétel saját felelősségre!
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől. A barangolást rossz idő esetén is megtartom.

Sok szeretettel várlak a barangoláson!

Ha kérdésed van a programmal kapcsolatban, írj a hello@barangolobk.hu email címre vagy üzenj Messengeren a facebook.com/barangolobk oldalon.

Legyél Te is Barangoló!

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon felül):

Magyarország és az EGT állampolgárainak, felnőtteknek 2000 Ft/fő
Magyarország és az EGT diák állampolgárainak érvényes diákigazolvánnyal (6-24 év között): 1000 Ft/fő
Tourguide készülék bérleti díja 350 Ft/fő
6 év alatt ingyenes, azonban regisztráció szükséges a hello@barangolobk.hu email címen november 2-ig.

Figyelem! A részvételi díj és az egyéb díjak kizárólag magyar állampolgárokra és az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak állampolgáraira vonatkoznak. Ha nem vagy magyar állampolgár vagy egy EGT tagállam állampolgára, de szeretnél részt venni a programon, légy szíves jelezd a hello@barangolobk.hu email címen november 2-ig.

Találkozó: Budapest, Kossuth tér, M2-es metró állomás, a felszínen 5-10 perccel kezdés előtt.
Belépés a Parlamentbe fix időpontban lesz, légy szíves ne késs, ebben az esetben a belépés nem lehetséges.

Térkép: https://goo.gl/maps/TZCrwuA4fWAnMzTN9

A barangolás vége Budapest, V. kerület Kossuth téren lesz.
A séta időtartama kb. 2-2,5 óra

A Parlamentben a belépést megelőzően testhőmérséklet ellenőrzést végeznek. Az Országházban és a Látogatóközpontban a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező. Az orrot és szájat eltakaró maszk viselése ajánlott.

A gyógyászati célú radioaktív izotópos kezelésen átesett látogatónak a kezelés tényét hitelt érdemlően szükséges igazolnia az érintett egészségügyi intézmény által kiállított zárójelentéssel. A zárójelentésnek tartalmaznia kell: a felhasznált radioaktív anyag fajtáját, megnevezését, adagolásának időpontját, valamint azt hogy a kezelésen átesett személy közösségben tartózkodhat.
Ezen dokumentum hiányában a látogató beléptetését az Országgyűlési Őrség megtagadhatja.

Belépés előtt biztonsági ellenőrzés lesz. Nagyobb méretű táskák és csomagok, illetve személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (bicska, kés, szúró-, vágóeszköz, gázspray stb.) nem vihetők be. Tilos az épületbe fegyvert, lőfegyvert, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert vagy ezek felhasználására alkalmas készüléket, illetve bármilyen pirotechnikai eszközt bevinni.

A kézipoggyászban belépéskor kizárólag legfeljebb 0,5 liter űrtartalmú törhetetlen műanyag palackban vihető be színtelen üdítőital, folyékony gyógyszer és egyéb speciális élelmiszer (pl. bébiétel, tápszer), melyet a biztonsági átvizsgálás során ki kell venni a poggyászból.

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

 

 

 

 

Ajánló


BERTOLT BRECHT: A SZECSUÁNI JÓ EMBER Példázat Nemes Nagy Ágnes, Térey János és Kovács Krisztina fordításainak felhasználásával

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

A Fesztiválzenekar karácsonyi hangversenye az ünnepek legnagyobb zenei meglepetése, hiszen az ötletekből kifogyhatatlan Fischer Iván évről évre az együttes sokoldalúságát…