Program


"Örök illúzióért törekvő lelkünk" - Irodalmi szerelmek X. - Várkert Irodalom

"Örök illúzióért törekvő lelkünk" - Irodalmi szerelmek X. - Várkert Irodalom

2022. február 14-én, a szerelmesek napján indul a Várkert Irodalom Aposztróf sorozatának 2022-es évada, amikor ismét a közönség kedvencével készülünk: az irodalmi, beszélgetős programok sorában tizedik alkalommal rendezzük meg az Irodalmi szerelmek estet. Ez minden alkalommal különleges esemény, ahol a magyar klasszikus és kortárs irodalmi élet nagyjai kicsit más oldalukról mutatkoznak be.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 14. hétfő, 19:00

"Örök illúzióért törekvő lelkünk" - Irodalmi szerelmek X. - Várkert Irodalom

Ezeken az alkalmakon ugyanis a versek, regények, lírai, prózai alkotások mellett az élet, a küzdelmek, a sikerek, a szerelmek – egy alkotó élet-pillanatai kerülnek középpontba. A felolvasószínházban az írók, költők saját szövegei, akár levelei elevenednek meg, mi pedig ezeket a szövegeket szerelmeik szemszögéből is vizsgáljuk. Az est fókuszába ezúttal a századforduló magyar irodalmának három kultikus alkotója: Tersánszky Józsi Jenő, Bródy Sándor és Karinthy Frigyes kerül

Közreműködők:
Fráter Zoltán irodalomtörténész
Tenki Réka Jászai Mari-díjas színművész
Hevér Gábor színművész
Juhász Anna, irodalmár, szerkesztő

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Művészetek Háza Gödöllő Helyszín: Parkszínpad (szabadtéri színpad) Esemény kezdése: 2024. 05. 05. (vasárnap) 11.00 és 2024.05.12. (vasárnap) 11.00

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!