Program


Orgonapárbaj Sweelinck emlékére  – Sietze de Vries és Fassang László /EU HIDAK / ORGONA / SENIOROK
2

Orgonapárbaj Sweelinck emlékére – Sietze de Vries és Fassang László /EU HIDAK / ORGONA / SENIOROK

A neves muzsikusok közötti nyilvános vetélkedések jelentős történeti múlttal rendelkeznek - és immár a Müpa Orgonapárbajai is sok éves hagyományra tekintenek vissza. E legújabb kori mérkőzéseken azonban - ellentétben a barokk, a klasszika és a romantika zenei duellumaival - nem a győzelem a cél, inkább a tudás minél sokoldalúbb bemutatása, no és persze az, hogy a közönség remekül szórakozzon.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 28. szerda, 19:30

A kiváló holland orgonaművész, Sietze de Vries és magyar pályatársa, Fassang László ezen az estén a 16-17. század fordulóján Amszterdamban működő Jan Pieterszoon Sweelinck improvizációs művészetébe is betekintést nyújt.

Mikor II. Frigyes porosz király óhajának engedelmeskedve a tudására büszke, ám azzal sohasem kérkedő Bach vállalkozott arra, hogy csembalón megmérkőzzék Louis Marchand-nal, a francia virtuóz, meghallva az ajtókon átszűrődő zenéből, hogyan készül fel a nagy Johann Sebastian, búcsú nélkül elinalt a verseny színhelyéről. Mozart azonban megmérkőzött Clementivel, Beethoven Daniel Steibelttel, Liszt Sigismond Thalberggel. Ezt teszi most a nemzetközi hírű koncertező művész és egyházzenész, a groningeni Martinikerk orgonistája, Sietze de Vries és kollégája-barátja, Fassang László, a kísérletező, nyitott szellemű muzsikus, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a párizsi Conservatoire tanára. Vetélkedésük fő eleme a sokszínűség: a próbatételek, melyekre vállalkoznak, rendkívül változatosak. A Sweelinck korára jellemző improvizációs formákból kiindulva mutatják be az orgona hangszíneinek és a kreatív zenei alkotófolyamatnak széles spektrumát. Arról pedig, hogy a közönség mindent pontosan értsen, két kiváló műsorvezető, egy zenetörténész és egy orgonaművész-karmester: Fazekas Gergely és Dobszay Péter gondoskodik. Aki valaha volt már a Müpában Orgonapárbajon, emlékezhet: nagyszerű mulatság és tartalmasan szórakoztató este vár a közönségre.

műsorvezető: Fazekas Gergely, Dobszay Péter

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!