Program


Ópiumkeringő - jazz-story Karády Katalinról

Ópiumkeringő - jazz-story Karády Katalinról

Karády Katalin életét sokan feldolgozták már, mégis örökké titok lengi körül legendás lényét, titkos szerelmét. Holott tudható, hogy korának egyik legtisztességesebb, legbátrabb, legmeghatározóbb asszonya volt, akinek volt mersze kiállni az üldözöttekért és az életében fontos értékekért, akár saját magáért is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 27. szombat, 19:00

Ópiumkeringő - jazz-story Karády Katalinról

Karády provokatív volt és lázadó. A nézők mégis a frizuráját, a ruháit, a kalapjait utánozták, nem a lelkierejét. A divat könnyebben követhető, mint a bátorság.

Ám Karády divatot teremtett azzal is, hogy nőként diktált egy olyan korban, amelyik még ma sem múlt el. Ma is lehet tanulni tőle erőt, hitet, tisztességet, tenni akarást.  Az előadás a Karádyt körülvevő misztériumok közül a szerelemről is mesél. Egy döbbenetes, szenvedélyes érzelemről, amit kíméletlenül metsz ketté a történelem.

...és közben szól a jazz.

A Karády dalok nem jazz-melódiák, mégis rendszeresen jazz-zenekarok kísérték. Ám ennél többről van szó, hiszen ennek az előadásnak a zenéjét Subicz Gábor zeneszerző dolgozta át, és bár felismerjük az eredeti dalokat, hiszen nagyon fülbemászó slágerek, de a Modern Art Orchestra előadásában valami egészen új születik zenei értelemben is.

Az eredeti dalok szerzői
Ábrahám Pál, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Füredi (Huzly) Imre, G. Dénes György, Cyrill G. Mockridge, Mack Gordon, Grünwald Alfréd, Hegedűs Tamás, Heltai Jenő, Kovács Károly, Kraszner Károly, Kulinyi Ernő, Litkei Ervin, Fritz Löhner-Beda, Malcsiner Béla, Mihály István, Nadányi Zoltán, Nádor Mihály, Polgár Tibor, Walter Scharf, Széky S. Dénes, Vincze Zsigmond

Előadja: PATAKI SZILVIA és Modern Art Orchestra

Vezényel: Fekete-Kovács Kornél
Hangszerelte és az összekötő zenét írta: Subicz Gábor

Írta és rendezte: Lengyel Ferenc

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!