Program


OPERA-ÚJRANYITÓGÁLA

OPERA-ÚJRANYITÓGÁLA

Koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 12. szombat, 20:00

OPERA-ÚJRANYITÓ

Az Operaház és az épületet kiszolgáló Hajós utcai egység részleges korszerűsítését 2014-ben kezdte el tervezni az intézmény. A megalapozó 2015-ös és 2016-os kormánydöntések mentén, programozottan zárták az Ybl palotát 2017 nyarán. A munka előrehaladtával részleges korszerűsítésből kormányzati szándékmódosulással teljes felújítás lett, amely azonban a tervezett egyetlen évad helyett csaknem öt szezonnyi türelmet követelt művésztől, munkatárstól, operalátogatótól egyaránt. Az ekkorra már 138 esztendőssé lett Ház 2022 március idusán újra képes előadásokat játszani, az intézmény pedig ünnepi hangversennyel indítja hivatalos működését a megújult Ybl palotában.

MŰSOR

Erkel: Himnusz

Dohnányi: Ünnepi nyitány

Seregi/Goldmark: A makrancos Kata – részlet

Berlioz: Faust elkárhozása – Rákóczi-induló (vezényel: Plácido Domingo)

Brahms: 5. magyar tánc (vezényel: Plácido Domingo)

ifj. J. Strauss: Éljen a magyar! (vezényel: Plácido Domingo)

Kodály: Háry János – részletek– közreműködik a Magyar Nemzeti Balettintézet (Koreográfus és próbavezető: Farkas Zoltán „Batyu” és Tóth Ildikó „Fecske”)

"Tiszán innen, Dunán túl" Közreműködik: Gál Erika, Szegedi Csaba
"O mely sok hal terem az nagy Balatonba" – Marci bácsi dala – Közreműködik: Szvétek László
"Szegény vagyok, szegénynek születtem" Közreműködik: Balga Gabriella
"Felszántom a császár udvarát" Közreműködik: Sándor Csaba
Toborzó – Közreműködik: Kálmándy Mihály, közreműködik továbbá a Magyar Nemzeti Balett (Koreográfus és próbavezető: Farkas Zoltán „Batyu”)

Közreműködik továbbá a Magyar Állami Operaház Gyermekkara (karvezető Hajzer Nikolett), a Magyar Nemzeti Balettintézet (művészeti vezető Radina Dace), a Magyar Nemzeti Balett (balettigazgató Solymosi Tamás), a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató Csiki Gábor) és Zenekara (zenekari igazgató Popa Gergely).

Karmester: Plácido Domingo (E), Medveczky Ádám, Kesselyák Gergely és Kocsár Balázs főzeneigazgató
Rendező: Almási-Tóth András művészeti igazgató
Háziasszony: Gyüdi Melitta, az Opera Café műsorvezetője

Ajánlatunk


Napjaink egyik legnépszerűbb tenorja, Andrea Bocelli 2022. október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet!

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal. A film színpadi adaptációja magyarországi ősbemutató. „Ez egy egyszerű szerelmi történet, ami sok minden mellett arról beszél, mit jelent a valós szeretet, a valódi összetartozás, a másik tisztelete és megbecsülése.” (Alföldi Róbert, rendező)

Ajánló


Az előadás színpadra állítója Szinetár Miklós - Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes…

A Fővárosi Nagycirkusz nyáron két különböző műsorral várja a látogatókat: hétköznap egy különleges vízi cirkuszi show-val, péntekenként és szombatonként pedig…

A Madách Színház újabb világsikert hoz Budapestre: 2021. szeptember 10-11-12-én bemutatja az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!