Program


Óbudai Társaskör Kamarazenei koncert - Rövid Életutak Gazdagsága

Óbudai Társaskör Kamarazenei koncert - Rövid Életutak Gazdagsága

Ezen az estén két, isteni tehetséggel megáldott zeneszerző, Mozart és Mendelssohn életébe pillanthatnak be. E két tragikusan rövid, de rendkívül tartalmas életet jól ismert zenei részletekkel, pikáns történetekkel, és anekdotákkal szeretnénk bemutatni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 11. szombat, 19:00

A mai este a természetes zenei szépről, az egyszerűség illúzióját keltő harmóniai tökéletességről szól. Olyan ez, mint a friss hegyi levegő. Megtölti a tüdőt, eláraszt, mégis nehéz szavakat találni rá. Különösen, ha megtudjuk, a szerző már gyerekként is nagy zenészeket megszégyenítő módon komponált, akárcsak a mai koncertünk korán elhunyt zeneszerzői, akik még a negyvenet sem töltötték be, mégis elképesztően gazdag életművet hagytak maguk után.

A kis Wolfi, vagy ahogy a nagyközönség ismeri: Wolfgang Amadeus Mozart 21 éves korára igazi világpolgárnak számított. Csodagyerekként bejárta egész Európát és bámulatos forma és arányérzékkel írta egyik művét a másik után, amivel még kortársait is meglepte.

Koncertünk akár a párhuzamos életutak címet is viselhetné, Mendelssohnt nem véletlenül szokták a 19. század Mozartjaként emlegetni. Zenei memóriája tanítói szerint Mozartéval vetekedett, technikailag és hangulatában is tökéletesen szólaltatott meg már első látásra bármilyen zeneművet, ráadásul zeneszerzőként is brillírozott: mindössze kilenc éves volt, amikor az első zongoraversenyével közönség elé lépett.

Narrátor: Tasnádi Bence Junior Prima díjas színész.

 

MŰSOR:

 

Mozart: g-moll vonóskvintett K.516

Dóczi Áron, Kerényi Réka, Polónyi István, Zárbok Zita,

Mozart: A-dúr klarinét kvintett KV.581 

Puss Ferenc, Szakács Zoltán, Egyházi Mária, Farkas Áron, Szőke Márton

Mendelssohn: d-moll trio No. 1 op. 49. 

Sima Balázs, Bettermann Rebeka, Hirling Bettina

Narrátor: Tasnádi Bence

 

Következő előadásunk:

2023. december 9. VELENCEI TALÁLKOZÁSOK – Narrátor: Makranczi Zalán

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Szellemes, érzékeny mese az emberi kapcsolatokról. Elegánsan konzervatív és mégis tele modern fordulatokkal, gondolatokkal: egy előadás, amely igazán emlékezetes színházi estét tartogat.

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Majka lenyűgöző koncertélményt hoz 2024. március 23-án az MVM Dome-ba! (A jegyárak a jegyfogyás tükrében dinamikusan emelkedhetnek.)

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!