Program


NTSZ 20 – Mindenünk a tánc

NTSZ 20 – Mindenünk a tánc

A Nemzeti Táncszínház húsz éves fennállását ünnepli a táncszakma, a januári gálaeseményen pedig újabb négy együttes köszönti az intézményt. Feledi János - Feledi Project Életképek című boldog, játékos előadásában egy közösség egymáshoz való viszonyulását követhetjük nyomon. A Gangaray Dance Company Agora I.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 28. péntek, 19:00

Feledi János - Feledi Project: Életképek (Hat tánc előadás részlet)
A boldog, játékos, szerelmes mindennapjainkról szóló, a Hat tánc című, Bartók inspirálta előadásból egy közösség egymáshoz való viszonyulását követhetjük nyomon különböző életérzések kapcsán. Az emberi kapcsolatokon alapuló közösségi szellemet állítjuk fókuszba, ahogy a Nemzeti Táncszínház is az elmúlt 20 év alatt.

Gangaray Dance Company: Agora I. (részlet)
Az agora az ókori görögök megszentelt kommunális tere. Portugál nyelven a jelentése „most”. Számomra egy olyan szakrális hely, ahol a közösség hite, ideológiája, szenvedélye és reménye egységbe fonódik össze. Az a „szentély”, ahol a társulás tagjai tisztelik a spirituális értékeket és az univerzum törvényeit, ahol óvják a természetet és őrzik a kultúrát, nagy becsben tartják saját gyökereiket, megélve a jelent, de nem feledve a múltat. E régmúlt értékrendszer találkozása a jelennel, azaz a mosttal. Ez az én agorám. Tiszta tánc, dimenziók komponálása, ritmizált elegancia. (Hámor József)
 
Duda Éva Társulat: MIRROR 
A Társulat műfajilag egyik legtisztább produkciója, kiváló táncosokkal, akik képességeik legjavát állítják csatarendbe. A színpad akár egy küzdőtér, ahol mindenkinek ki kell vívnia a közösségen belüli szerepét. Intenzív koreográfiák fűződnek egy dinamikus láncba, lendületes és akrobatikus mozgáselemekkel. A törtető csapat tagjai a rivális dominciaharcot követően egymást támogatva lelnek nyugalomra, míg legvégül élvezetet találnak egymásban. Szélsőséges érzetek követik egymást, a legnyersebb energiáktól egészen a plasztikus erotikáig az élettel teli porondon.
 
FlamenCorazónArte Táncszínház: Illúzió 
A flamencót gyakran emlegetik az ellentétek harmóniájának művészeteként. 2010-től az emberiség szellemi kulturális örökségei közé tartozik. Az Andalúziából származó művészeti ág, bár ősi gyökerekből táplálkozik, napjaink meghatározó kortárs művészeti ága, melyet hazánkban Lippai Andrea és Pirók Zsófia egyedülálló módon képviselnek egész estés táncszínházi darabok formájában a Nemzeti Táncszínházban.
Az alkotó következő - még nem bemutatott - darabjának munkafolyamatából láthatunk ízelítőt. Manolo Carrasco flamenco zongorista Illuzió című művének ihletésére készült koreográfia. Stílusa "Alegrias", amely szó örömet jelent. Ez a két gondolat, az Öröm és az Illúzió találkoznak egymással. Az Öröm arról mesél, ami az ő vágya: szárnyalni a boldogságban. Az Ő illúziója ölt testet e táncban. De mint tudjuk, önmagában ő sem létezhet, csak az ellentétek viszonylatában.
 
 
Feledi János - Feledi Project: Életképek (Hat tánc előadás részlet)
Táncművészek: Safranka-Peti Zsófia, Tóth Brigitta, Nagy Noémi Gizella, Csizmadia Tamás, Nagy Csaba Mátyás, Feledi János
Zene: Oláh Dezső Trió
Oláh Dezső - zongora
Oláh Péter - bőgő
Pecek Lakatos András - dob
Rendező-koreográfus: Feledi János
Az alkotó a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjasa.
   
FlamenCorazónArte Táncszínház: Illúzió
Zene: Alex Torres - gitár, Tar Gergely - ütőhangszerek, Révész Richárd - zongora, Cserta Balázs - fuvola, klarinét 
Koreográfia, tánc: Pirók Zsófia, Lippai Andrea
 
Duda Éva Társulat: MIRROR 
Táncosok: Eleonora Accalai, Bacsó Gabriella, Csuzi Márton, Füzesi Csongor, Gaál Júlia, Ivanov Gábor, Lukács Levente, Temesvári Zsófia
Zene: Kunert Péter, Gryllus Ábris, Astor Piazzola (montázs)
Zenei szerkesztő: Kovács Jeromos
Fénytervező: Pető József
Koreográfus-asszisztens: Csák Beatrix
Produkciós vezető: Huszár Ágnes
Produkciós menedzser: Vodál Anita
Vendég koreográfusok: Gregor Lustek, Rosana Hribar
Rendező-koreográfus: Duda Éva 

 

Ajánlatunk


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!