Program


New Fossils & Mathias Eick / JAZZ SHOWCASE
2

New Fossils & Mathias Eick / JAZZ SHOWCASE

Ezek az őskövületek igazán frissek. 2020 óta gyűjtik rajongótáborukat, bár a New Fossils tagjai fiatal koruk ellenére már külön-külön is jó ideje kapnak elismeréseket. Így együtt az izlandi ADHD zenekart is lenyűgözték karakteres, invenciózus, dalközpontú, elektronikával, improvizációkkal fűszerezett zenéjükkel.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 17. szombat, 20:30

A New Fossils azonos című bemutatkozó lemeze 2023-ban jelent meg. Erre az estére új szerzemény és Mathias Eick norvég trombitás személyében különleges vendégművész is érkezik.

Az ötösfogatot alkotó muzsikusok számára természetes fejlemény volt, hogy megalakítsák a New Fossilst, annyi közös pontot eredményeztek már korábbi együttműködéseik. A mátrixban szerepel a Dresch Quartet, a Mörk, a MORDÁI, a Deep Glaze vagy a Laiho. És hogy mennyire komolyan, hosszú távra tekintve gondolják az együtt muzsikálást, mutatja, hogy saját kiadót is alapítottak Morotva Records néven. Zenéjük egyértelműen urbánus, elsősorban jazzelemeket tartalmazó, de a pop és az ambient felé is nyitott, akár táncolható muzsika. Ahogy Szabó Dániel Ferenc mondja, „ez a zene jó utazáshoz, álmodozáshoz, felhők nézéséhez vagy barangoláshoz, ugyanakkor nagyon sok apró részletet is tartalmaz, szóval ha figyelsz rá, akkor tele van izgalmas reakciókkal.” Mindezek a momentumok megragadták Mathias Eicket is, akinek a nemzetközi jazzszíntéren betöltött egyre jelentősebb szerepét jól illusztrálja, hogy immár négy albumát adta ki az egyedi művészi értékekre fogékony ECM Records. Eick tagja a Trondheim Jazz Orchestrának és a Jaga Jazzistnek, dolgozott Chick Coreával, Manu Katchéval, Pat Methenyvel, Iro Haarlával, Jacob Younggal és másokkal - nemcsak trombitásként, hanem mint vibrafonos, bőgős, gitáros és zongorista is.

New Fossils:

szaxofon: Varga Dániel
zongora: Ocsovay Damján
gitár: ifj. Tóth István
nagybőgő: Gyányi Marcell
dob: Szabó Dániel Ferenc

Vendég:

trombita: Mathias Eick

Ajánlatunk


Pjotr Iljics Csajkovszkij A PIKK DÁMA Opera három felvonásban, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

Ajánló


A Magyar Állami Népi Együttes előadása a Kárpát-medence néphagyományait (néptánc, népköltészet, népzene) feldolgozó, a női princípiumot a figyelem középpontjába állító,…

Az ország egyik első számú koncertzenekara, az összetéveszthetetlen zenei hangzású Quimby 33 év után sem hagy fel a kísérletezéssel.

Egy mindenre elszánt orvos meghódítja a színpadot! A misztikus thriller világsikerű Broadway-musical változata

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!