Program


Nemzetközi Roma Nap az Eötvös10-ben - Fekete tűz

Nemzetközi Roma Nap az Eötvös10-ben - Fekete tűz

Fergeteges koncert, roma-gasztro, képzőművészeti kiállítás és közös táncház vár minden érdeklődőt Terézvárosban!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 7. vasárnap, 16:00

A vendégek megismerhetik és megkóstolhatják az „AR©MA” konyha ételeit, amelyek Varga Gusztáv instrukciójával készült finomságok.

Betekinthetünk a roma képzőművészetbe: a kiállításokon Szolnoki Csanya Zsolt, miskolci költő és képzőművész, Váradi Gábor ózdi festőművész, valamint az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola gyermekeinek munkáját láthatjuk.

A kiállításmegnyitó és a roma ételek kóstolását követően együtt mulathatunk a roma folklórzene apostolával, a világhírű Kalyi Jag Együttessel.

A Kalyi Jag zenéjét és táncait humorosan úgy is szokták nevezni, hogy a kannás cigányok muzsikája. Régen csak énekeltek és szájbőgőztek rá, füttyögtek, teknőt és kannát ütöttek, hangszeres kíséret nem volt hozzá. Ma már az autentikus zenét gitárokkal és egyéb pengetős hangszerekkel fűszerezik.

„CSAK EGY ÚT VEZET MINKET: A VILÁGNAK KEDVET ÉS BÉKÉT TEREMTSÜNK”

Ünnepeljük együtt Terézvárosban, az Eötvös10-ben a Nemzetközi Roma Nap alkalmából!

Ajánlatunk


Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka. Hogyan reagál a társadalmunk egy alig hetven kilós önjelölt huszárezredre? What would Kinizsi do?

Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek. Bár ez is a természet rendje szerint van. De, az egyik kis mókus, Misi, más, mint a többiek, fekete a farkincája.

Ajánló


Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!