Program


Nagy Emma Quintet - vendég: Lukács Miklós
2

Nagy Emma Quintet - vendég: Lukács Miklós

Ezen a koncerten különleges vendégként Lukács Miklós csatlakozik a Nagy Emma Quintethez, aki a kortárs zene avatott tolmácsolója hangszerén, a cimbalmon.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 3. péntek, 21:00

Nagy Emma Quintet - vendég: Lukács Miklós

A Nagy Emma Quintet a modern, kortárs jazz új generációs képviselője. Az idén ötödik születésnapját ünneplő zenekar rövid idő alatt járt be hosszú utat. A rengeteg hazai koncert mellett versenyek és fesztivál fellépések alkalmával jártak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, és Szlovákiában.

Ugyan az öt tag sok mindenben különbözik, már a kezdetektől fogva érződött, hogy sikeresen képesek egységként működni.. A hangzásuk formálásában fontos tényező a kísérletező szellem, a szerzeményekben egyenlő hangsúllyal kapnak helyet kemény dobgroove-ok, szabad improvizációk, dal formájú kortárs kompozíciók és egyéb különleges megoldások. Ez a sokszínűség igyekszik nem öncélú lenni, hanem annak érdekét szolgálni, hogy a színpadon a kamarazenélés minél mélyebb rétegeibe jusson el a zenekar. Kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk, nyers fogalmazásmód, amely mögül átsejlik valamiféle álomszerű báj.

A bemutatkozó Set to face (2018, szerzői kiadás), és a Low frequency oscillator (2020, Sinistra) után harmadik, Synced című lemezük 2022 tavaszán jelent meg a rangos svájci kiadó, a Unit Records gondozásában, a lemez anyaga pedig a frissen nyílt Magyar Zene Házában került bemutatásra márciusban, ahol Fenyvesi Márton (aki producerként nagy hatást gyakorolt az anyag végleges formájára) és Fekete Kovács Kornél voltak a zenekar vendégei. Jelenleg negyedik lemezük anyagán dolgoznak.

Ezen a koncerten különleges vendégként Lukács Miklós csatlakozik hozzájuk, aki a kortárs zene avatott tolmácsolója hangszerén, a cimbalmon.

Nagy Emma Quintet:
Nagy Emma - ének
Oláh Krisztián - zongora
Cseh Péter - gitár
Dénes Ábel - nagybőgő
Klausz Ádám - dob
Vendég: Lukács Miklós - cimbalom

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!