Program


Muzikális bestiák – Bősze Ádám zenetörténész rémes előadás-sorozata

Muzikális bestiák – Bősze Ádám zenetörténész rémes előadás-sorozata

A zenetörténet legendás lényeiről hallhatunk a zenetörténész legújabb, kilencrészes sorozatában. Manókról, tündérekről, gonosz és jó szándékú bestiákról, az ókortól napjainkig megírt alkotásokban megjelenő fenevadakról, tüneményes jelenségekről. Operák fő- és mellékszereplői, szimfonikus művek ihletői, varázslatos kreatúrák ők, akik – ha úgy hozza a sors – a való világban is megjelennek.

Aktuális előadások



Muzikális bestiák – Bősze Ádám zenetörténész rémes előadás-sorozata

A zenetörténet legendás lényeiről hallhatunk a zenetörténész legújabb, kilencrészes sorozatában. Manókról, tündérekről, gonosz és jó szándékú bestiákról, az ókortól napjainkig megírt alkotásokban megjelenő fenevadakról, tüneményes jelenségekről. Operák fő- és mellékszereplői, szimfonikus művek ihletői, varázslatos kreatúrák ők, akik – ha úgy hozza a sors – a való világban is megjelennek

2024. április 17. szerda 18h
Törpék és óriások

Valóságos és mesebeli törpék, gonosz és jóságos óriások, avagy hogyan jelennek meg a fantáziavilág legkisebb és leghatalmasabb lényei a zenetörténet ismert és elfeledett alkotásaiban? Erről szól Bősze Ádám zenetörténész legújabb előadása. (Wagner-fanok kíméljenek, a Niebelung-világ még messze van.)

2024. május 15. szerda 18h
A Niebelung-világ

A Muzikális bestiák sorozat best of-ja is lehetne a Niebelung-világ című előadás, ugyanis Richard Wagner A Niebelung gyűrűje című négyoperás sorozatában szinte minden eddig megjelent lény szerepet kap: törpék és óriások, jó- és rosszakaratú istenek, félemberek, félállatok színesítik ezt a zeneileg egyébként sem szürke univerzumot, melynek bestiáriumát állítja össze soron következő előadásában Bősze Ádám zenetörténész.

Ajánló


Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából 23 kortárs író készítette el a Budapest Nagyregényt, ami nagy közönségsikert aratott.

Dr. Csernus Imre önálló estjén a rá jellemző profizmussal és lényeglátással döbbent rá gondolkodásmódunk fricskáira, és állít fel bennünket említett…

A Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület hagyományos gálaműsorait láthatják a nézők a Barlangszínházban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!