Program


Mozart-nap 2024/4. zárókoncert - Concerto Budapest 23/24 V1

Mozart-nap 2024/4. zárókoncert - Concerto Budapest 23/24 V1

A Concerto Budapest 2018 óta évről évre egynapos koncertsorozatot szentel a klasszikus zene örök kedvencének, Wolfgang Amadeus Mozartnak, vagyis inkább a mi közös és olthatatlan Mozart-rajongásunknak.
Művészeti vezető: Keller András

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 3. vasárnap, 19:30


MŰSOR:

Mozart: Figaro házassága – nyitány K.492 (5’)
Mozart: A-dúr klarinétverseny K.622 (30’)
Mozart: Esz-dúr kürtverseny No. 4 K. 495 (19’)
Mozart: D-dúr (Haffner) szimfónia, K.385 (22’)

Közreműködik: Wenzel Fuchs klarinét, Stefan Dohr kürt
Concerto Budapest

Vezényel: Keller András

A Concerto Budapest 2018 óta évről évre egynapos koncertsorozatot szentel a klasszikus zene örök kedvencének, Wolfgang Amadeus Mozartnak, vagyis inkább a mi közös és olthatatlan Mozart-rajongásunknak. Így történik ez 2024 márciusának első vasárnapján is. Fúvósötöstől a zongoraversenyig egy sor műfaj reprezentálja az egymást követő koncerteken Mozart művészetét. „Világos, tiszta, szép emlékként marad meg bennem ez a nap egész életemen át. Mintegy távolról, halkan csengnek még fülembe Mozart muzsikájának varázshangjai.” Így írt kétszáz éve Franz Schubert egy napjáról, amelyet nagy és olyannyira csodált pályaelődjének zenéjével töltött, és jó eséllyel mi mindannyian valahogy így emlékezhetünk majd erre a mozarti vasár- és ünnepnapra. 

 

Ajánlatunk


Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Metsző humorral és mély emberismerettel írta meg két híres egyfelvonásosát Molnár Ferenc. Pazar szerepek színészeknek és remek szórakozás a nézőknek. Párban szép az élet, hát, még ha egy bankigazgató (Egy, kettő, három) és egy színházigazgató (Az ibolya) édes-sanyarú sorsát vetheti össze a közönség egy este, egy színpadon, két előadás során. De messzire menő következtetéseket nem kell levonni: mindkét hős (és holdudvara) magáért beszél, mindkét történet egy-egy „napi bölcselet”, rácsodálkozás a karrierre, hatalomra, és nem utolsó sorban a szerelemre, azóta sem változó világunkban. Mert ami változott, az „csak” a stílus, s habár a mai elegancia csupán egy fényes gomb egy száz évvel ezelőtti frakkon vagy zsaketten, az igény megmaradt. S ezzel együtt a problémák megoldásával járó édes-bajos küzdelmek is.

Ajánló


SZEREPLŐVÁLTOZÁS! BŐVEBB INFORMÁCIÓK A LEÍRÁSBAN. Improvizációs párkapcsolati játék, négy kiváló színművész és dr. Piczkó Katalin játékmester közreműködésével.

Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, a rádiós frekvenciákon a legtöbbet játszott előadó, aki 2024. augusztus 31-én újra a Tokaj…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!